Vegetarisk Lasagne – Spenat- och kesolasagne

Jag är ju en köttmänniska , men denna var helt ok.

Lite mer kryddor tyckte jag att det skulle vara.

Och nästa gång tillsätter jag nog kycklingfärs.

Det är ju lite protein endån i keson och osten.

Och lasagnen var väldigt saftig.

Denna rätt går att köra med mixerstaven och äta i pureekost

Ingredienser

  • 2 st gula lökar
  • 4 st vitlöksklyftor
  • smör till stekning
  • 390 g krossad tomat
  • 100 g spenat
  • svartpeppar
  • salt
  • 1 nypa socker
  • 250 g keso
  • 200 g lasagneplattor
  • 75 g riven ost

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala och hacka lök och pressa i vitlöken.
  3. Fräs i smör i en stor kastrull tills löken blivit mjuk.
  4. Häll i krossad tomat och koka i ett par minuter.
  5. Blanda i spenat, spara resten till servering, koka ytterligare i ett par minuter.
  6. Krydda med salt, svartpeppar och socker.
  7. Ta kastrullen från värmen och rör ner keso.
  8. Varva tomatröran med lasagneplattor i en ugnssäker form.
  9. Börja och avsluta med ett tunt lager röra. Toppa med riven ost.
  10. Laga i ugnen i ca 25-30 min.
  11. Servera.

Här hittar du fler recept

Kram Sofie

Mina instagramkonto
Så missar du ej när bloggen uppdateras

Sharing is caring!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg