Hej på er. Som det regnar i Skåne! Hur har ni det där du bor?

Dagen började med en ordentlig Första Adventsfrukost framför Julkalendern på TV. Vad tycker ni om den? Vi tycker den är rätt gullig!

Macka, äggröra i förgrunden. Ett tänt ljus och kaffe i bakgrunden

 

En grov macka med skinka och gurka, Baricoltabletter, äggröra. Kaffe med massa varm mjölk. Mycket bra start på dagen!

Vi har sedan varit ute på ärende, köpt mat och klippt barnens hår och köpt lite julpynt till mitt jobb. Vi blev borta liiite för länge, jämfört med vad jag trodde så jag hade inte packat med lunch/mellanmål. Men jag löste det rätt bra.

Hur känns det då? När det gått för lång tid? För mig blir jag irriterad på barnen, känns som om jag har en järnkeps på mig – blir liksom tung över pannan och lite huvudvärk. Lite skakig i händerna, ljudkänslig… Då vet jag att jag behöver mat. Denna gång stannade jag på Pölsemannen och köpte korv med bröd. Funkar absolut som en lunch för mig om det kniper. Magen tolererar det och jag känner mig strax piggare efter det. Skönt.

Men om jag ätit något som korv med bröd så försöker jag göra nästa mål lite extra bra för magen. Jag menar alltså inte ”nyttigt” när jag pratar om bra för magen. Svårt att förklara, men magen berättar väldigt tydligt för mig nu för tiden vad den mår bra av. Så när jag säger bra för magen så menar jag en skön mättnad i magen, inte för sött, inte för fett. Bra proportion av protein. Så när jag nu åt korv med bröd till lunch så väljer jag inte en smörgås till mellanmål. Kommer välja lite äggröra och skinka eller min Protein-lökpaj med lite grönsaker eller kanske lite paté.

För er som är i min opererade situation förstår nog hur jag menar. Men ni andra, kan ni förstå vad jag menar?

Det är så jag tänker. Allt funkar och all mat går fint ibland men inte alltid. Och helst planerar jag så att målen blir extra bra för magen.

Nu ska det bli lite städning i detta hem, byte av lakan i sängarna och påbörjan av lite söndagsmiddag. Idag blir det fläskfilé med potatisgratäng och rödvinssås. Lite extra gott idag!

Kram på er,

Louise

 

 

Sharing is caring!

0

Kommentarer

Du inspirerar mig, och jag är glad att jag hittat din berättelse. Jag står, efter en lååååång tankeprocess inför en konsultation kring en gastric sleeve på onsdag, operationsdatum kan efbjudas ca 4 veckor efter mötet…
Är det något extra du tänker att jag behöver veta/tänka på, som du kanske inte dkriviy om i din blogg?
Kram, ochtack för att du delar med dig!
/ Marie

0

Åh vad härligt! Fråga allt du kommer på, så att du känner dig säker!
Skriv du gärna och tipsa om vad du vill läsa mer om i bloggen!
Stor kram och lycka till!
Louise

0

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg