Hej på er fina!

Idag är det torsdag. Jobb står på schemat, igår var det mysdag hemma med min yngste son Ludvig. Han fick feber kvällen innan så vi var hemma och hade en mysdag. Men han piggade på sig rätt snabbt så dagen var full av lek och mys ändå.

Idag tänkte jag berätta om små självklara saker i min vardag nu för tiden men som är en OÄNDLIGT stor skillnad ändå, nämligen mina känslor av skillnader i själva kroppen.

Det finns egentligen hur många små saker som helst som är nytt nu sedan mina minus 42 kg, men jag ska försöka lista upp några. Är ni med?

Tittar ner på mina händer nu när jag skriver och ser mina ådror på handryggarna. Sitter i soffan och känner inte magen puta ut över byxorna. Känner mina höftben i jeansen. Känner aldrig att jag helst vill lägga en kudde i knät för att dölja magen. Står rakt upp och ner och tar ett foto på mig själv – och därigenom gillar vad jag ser:

Når att kunna klia mig tex långt ner på skinkan eller vid mitt på ryggen, när jag tar armen bakom ryggen. Kan sitta i skräddarställning och det är skönt:

Håller inte upp hakan när jag eller någon annan tar foto på mig:

Konstig men världens självklarare sak nu, men inte förr; når ordentligt när jag ska torka mig på toa, ja ursäkta detaljen, men det är faktiskt så. Innan så tog kroppen liksom emot.

Min man bar mig härom kvällen. BAR mig! Så som man bär ett sovande barn eller män bär upp sin fru över tröskeln efter att de gift sig på filmer. Han bar mig så och tyckte inte jag var tung. Jag grät nästan. Det var en härlig känsla ska jag säga!

Jag drar aldrig i tröjor längre. Vet ni vad jag menar? Innan så drog jag i en topp eller tröja hela tiden, för att den hade halkat upp över magen, när man tex suttit ner. Nu bara faller den ner, eller rättare sagt, den har liksom inte korvat upp sig alls.

Får inte ”pattasvitt” – jag är ju skåning… 🙂 Alltså inte svett mellan eller under tuttarna. Inte gnugg mellan låren… alltså jag har ju sagt det förut – detta är nog största vinsten av alla. Att jag inte får ont mellan låren nu för tiden och därför inte måste ha leggings/underbyxor för att undvika gnugga/skav – himmelriket!

Jag kan ta av BHn och bara gå runt i en tröja, det gick inte innan. Klockor och ringar klämmer inte. Halsbanden hänger friare. Svettas inte så grymt hela tiden (nu fryser jag istället, men hellre det faktiskt!).

Jag tittar ner på mina ben och gillar det jag ser:

Får plats i alla stolar. Det gjorde jag väl egentligen innan också men vissa var rätt tajta.. och framförallt: nu vet jag att jag passar och behöver inte den där känslan av ångest några sekunder innan man sätter sig.

Så klart har det ju kommit mer självklara positiva saker med viktnedgången, tex trivs mer i kläder, hittar fler kläder att välja på, lättare i kroppen, orkar mer, mindre ont i knät osv. Men idag tänker jag mer på de där små sakerna som inte är så självklara. Som att i duschen när man tvålar in sig så känner man hur liten man är. Man liksom når överallt.. Svårt att förklara. Och att gå förbi en spegel och liksom haja till för att man ser så ”vanlig” ut.

Nu kommer jag till en sak som känner OERHÖRT viktig. Mina bröst är mindre och slappare men jag älskar dem. Små och härliga är de. ? Och jag känner hela bröstet och alla körtlar och knölar för visst har vi alla rätt knöliga bröst. Det gör också att det är väldigt mycket lättare att undersöka dem en gång i månaden för att kunna upptäcka eventuellt nya och farliga knölar. Detta är så viktigt för oss kvinnor. Undersök er! Noga och regelbundet!

Och vet ni, jag vet en som gjort en överviktsoperation för länge sedan och som sedan fick bröstcancer. Och hon sa till mig att tack vare att hon gjort överviktsoperationen och således fått mindre och slappare bröst, upptäckte hon sin cancer i tid och blev frisk från den. Hon var övertygad om att hon inte upptäckt det så tidigt som hon gjorde om hon istället hade haft sina större bröst kvar. Så där har ni det vänner. Den största hälsovinsten av alla, möjligheten att upptäcka en ev cancer i tid. Det ni! Nu kallar vi skillnader i kroppen, eller hur?!

Kram på er och ha en riktigt fin dag, och om ni glömt att klämma på boobisarna regelbundet, börja ikväll!

kram på er!

Louise

♥♥♥

Sharing is caring!

5+

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg