Hej mina fina! Och godmorgon! Har ni sovit gott! Fredag idag, veckorna går så snabbt, eller hur?

Vet ni…? En sak slog mig förra helgen. Sedan min operation för ett år sedan, så äter jag godare mat än jag någonsin gjort! Och jag äter ju absolut inte någon diet. Det vet ni va? Jag äter precis allt. Nekar mig absolut inget. Äter allt jag är sugen på. Precis alltid alltså!

Skagentoast Men inser att jag njuter av mat som jag aldrig förr gjort. Maten är godare. Mindre portioner och tydliga mättnads- och hungerkänslor gör att jag njuter så mycket mer. Svårt att förklara tydligt…

Mat smakar godare när jag äter mindre och långsammare. Äter bara det som är gott – eftersom jag är mätt på så lite så tar jag bara det goda. Om det t ex är buffé som bjuds så får jag prioritera. Jag tar inte allt, tar bara det godaste. Plockar ”russinen ur kakan” så att säga.

Tallrik med utvalda buffringar tex kräftor och räkor

Äter också så mycket goda saker. Äter ost, charktallrikar, oliver, avokado, skagenröra, fisk, bär, ägg… massor av gott! Fått upp ögonen för så mycket gott. Men hoppar över ris..skippar isbergssallad, struntar i tråkig frukt. Äter inte mäktiga efterrätter men njuter av en hembakad småkaka. Dricker ett glas vin med andakt men hoppar över glas nr två. Äter en liten skål med extra goda chips men hoppar över mängden…

Njuter mer av mat. Älskar mat. Men väljer den bästa maten för mig, helt enkelt. Coolt va?

Ha en riktigt fin fredag. Snart helg ju!

Glöm inte att ni är viktiga för mig!

Louise

Sharing is caring!

Kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg