Godkväll i stugorna!

Hoppas ni haft en fin dag? Jag har haft en bra men intensiv dag. Onsdag innebär administrativt jobb. Jag arbetar som både barnmorska och Enhetschef och försöker hålla alla mina administrativa uppgifter till onsdagar, och patientjobb på de andra dagarna. Känns bättre så, så jag inte gör massa pappers- och datorarbete då och då utspritt i veckan, utan jag försöker samla ihop sådant jobb. Det funkar bäst för mig.

Eftermiddagen gick till att hämta upp fotbollskläder till sonen som jag beställt och sedan var det hämtning av barnen och försöka hålla deras humör och blodsockernivåer på godkända nivåer innan kvällsmaten kom i magarna. Inte helt lätt alltid, det vet ni som har barn.

Försöker förbereda middagar i förväg så att det går snabbt på kvällarna, men det hade jag inte hunnit till idag. Så det blev ”frukost till middag” – ett koncept jag själv myntade för några år sedan. Alltså, det innebär egentligen bara mackor och ägg och/eller flingor. Men det blir roligare att säga ”frukost till middag” än att säga ”mamma orkar inte laga mat så det blir bara mackor..” 🙂 Barnen gillar det i alla fall!

frukostbord uppifrån med jucice, smörgåsas, ost, skinka med meraSedan var det iväg till fotbollsträning med store sonen. Min man jobbar senare så även yngste sonen följde med. Träffade lite andra föräldrar vid kanten och underhöll lille sonen tills min man kom och bytte av mig.

Louise på selfie från soffan

Sedan var det hem och bada lille gossen, natta honom. Fixa lite kvällsfika till store sonen och sedan nattade min man honom. Sedan börjar vår kväll, min mans och min. Vi har alltid prioriterat att få barnen i säng rätt tidigt så att vi får en stund tillsammans på kvällen. Snacka ihop oss lite, ta hand om varandra och dela med oss av varandras dag.

Efter det…. Sedan börjar min kväll. Min man är tröttare än jag på kvällarna, och brukar lägga sig vid 21, och sedan börjar min egen del av kvällen. En del som är ny sedan min operation. Jag har nämligen blivit rätt mycket kvällspiggare sedan operationen. Fått mer energi. Klarar mig på mindre nattsömn än tidigare, vaknar också piggare. Bra va?

Så i 1-2 timmar så myser jag för mig själv. Fixar fika till mig vilket ofta blir en macka med gott pålägg, eller lite ostar. Oliver, avokado, charkuterier eller liknande. Mums! Bästa målet på dagen om du frågar mig. Som mest sugen på mat på kvällarna. Kan äta lite mer än på dagarna, njuter. Kanske orkar lite mer just eftersom jag äter lite långsammare och lugnare.

Brukar titta på TV. Just nu är det repriser av Bron som rullar. Sitter med myskläder, filt och raggsockar. Ibland en brasa som sällskap. Jobbar ibland med bloggen framför datorn. Instagrammar. Fixar med lite papper om det behövs. Lyssnar till diskmaskinens monotona ljud i bakgrunden.

Där har ni det. Mina kvällar för mig själv. Mysiga är de. Och de är nya. Förr lade jag mig med min man, trött efter vardagsbestyr. Men nu har jag vunnit lite extra louise-tid varje dag. Inte illa eller hur?

Nu sätter jag på Play på SVTPlay och njuter av min kopp te och smörgås.

Smörgås med broe och gurka och en kaffekopp

 

Sov gott alla fina därute!
Louise ♥

Sharing is caring!

0

Kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg