Allt bra idag? Söndag eller hur? Och dessutom Fars dag. Idag ska jag fira de bästa papporna i mitt liv. Mina barns pappa och min egen. Och min kära svärfar få en extra go kram också idag. Välsignats med fantastiska män i min närhet. Bra jobbat va? 🙂

Pappan i detta hur blev firad med kaffe på sängen och lite presenter, bland annat en kaffetermos och fina teckningar.

Söndag idag ja. Lördag igår eller hur? Och då blir det gärna ett glas vin för mig, om det vankas något extra gott till mat.

Älskar vin. Tycker verkligen att det är ett av livets goda. Och så klart var jag beredd på att jag kanske inte skulle klara att docka vin längre, efter min gastric Sleeve. Det var jag beredd på men hoppades dock innerlig att jag skulle kunna det ändå.

Louise skålar med kameran i ett glas rött vin.

Rekommendationer från min klinik var att inte dricka alkohol på 3 månader. Höll det inte helt för jag provade lite vin till julafton och nyårsafton 2017. Då hade det gått drygt 2 månader sedan min operation. Det gick bra, smakade bra och magen verkade tolerera det.

Men ett helt glas väntade jag med. Kanske först vid 3-4 mån efter op, drack jag ett helt glas vin då och då.

Och nu dricker jag ungefär lika ofta som tidigare, vilket innebär vanligtvis fredag och lördag. Men mycket mindre mängd. Klarar ofta bara ett glas eller max ett och ett halvt. Sedan vill jag inte ha mer. Blir lite mätt på det och önskar då inte mer.

Men perfekt för mig. Jag kan dricka vin om jag vill ( och det vill jag) och magen klarar av så där lagom. Inte varit berusad någon gång sedan operationen tror jag… Någon gång på fest i somras har jag druckit mer än jag brukar, men över längre tid också. Dock inte blivit full. Kommit ifrån det. Är trots allt 37 (haha) och har två barn, så så som man levde vid 22 är inte längre aktuellt.

Öl däremot… Nej det går faktiskt inte. Eller går och går. Några klunkar går, men det blir väldigt mättande. Mycket mätt blir jag, inte illamående eller så. Men väldigt mätt. Så det hoppar jag nog gärna över.

Louise med en stor sejdel med öl framför sigHela detta glas är alltså INTE aktuellt för mig

Bubbel?

ABSOLUT! Ja, tack, det älskar jag. Och det har gått lika fint som vin!

 

Ett fat med lantchips med löjrom, crème fraîche, lök och dill. Kan det bli godare? Och Bubbel till så klart!

Starksprit – det dricker jag aldrig, varken nu eller innan.

Drinkar – jodå, det funkar, men även det har det inte blivit så mycket av sedan operationen (inte innan dess heller egentligen) för jag är inte ute på krogen längre. Men om någon blandar en god Mojito eller Caipirinha så tackar jag inte nej!

Så det var det om det. Alkohol för mig som Gastric Sleeve-opererad.

Ett sista tillägg dock. Inför min 1-årskontroll på Aleris så togs det ju massa blodprover på mig. Och döm om min förvåning och min imponerade min, när jag såg att ett av de prover de ta spå rutin är B-PEth ville tär ett prov på alkoholkonsumtion. Jag blev så himla tacksam för att de faktiskt testar för det. Det är ju tyvärr så att det finns en ökad risk för alkoholmissbruk efter en överviktsoperation. Varför? För dels har man ett snabbare upptag i mage/tarm = snabbare påverkad av alkohol och dessutom så kan det ju vara så att man haft något matmissbruk innan, som man dessvärre riskerar att ersätta med ett annat missbruk.

Men för mig personligen hade jag ett bra värde på provet (väntade mig inte något annat) men blev ändå glad att de testar detta på alla på 1-årskontrollen. Bra Aleris!

Ha nu en fin söndag och Fars dag!
Kram

Louise

Sharing is caring!

0

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg