LevDittLiv Svarar på viktökningsfrågor från sociala kanaler..

Hej, ni är många som kontaktar oss på LevDittLiv med frågor ang viktökning efter er Överviktsoperation.

Kanon, bifogar en To Do lista att börja med:

– Äter du efter kost & näringslära för överviktsopererad?
– Äter du vitaminer, föreslår att du läser under fliken vitaminer?
– Utför du daglig fysisk aktivitiet minst 30 minuter?
– Är din kost planerad dag för dag?
– Tänker du att jag är ju överviktsopererad så jag fortsätter äta efter operationen som före?
– Lever du i glädje?
– Äter du mer energi än du gör av med så går vikten upp, oavsett överviktsoperation eller inte.
Under åren har jag klätt av mig rätt ”naken” och även berättat att jag gått upp i vikt efter bägge mina  överviktsoperationer….  
Det var när jag bestämde mig att ta tag i mitt liv och utbilda mig vidare inom kost/beteende mm jag fann min väg. Det sista jag bytte ut var mitt namn, så jag har bytt allt utom mitt personnr, under 8 år tränade & tragglade jag dagligen, ramlade, gav upp tryckte i mig ännu mera choklad. Var enormt avund på alla det gick så bra för i sina liv.

Men hur vände jag?

När jag funnit mig själv och utbildat mig vidare började mitt livshjul snurra vecka ut vecka in med hållbarhet. När det snurrat flera år började jag arbeta med kost & livsstilsplanering på olika sätt. Bla med överviktsopererade. Arbetar även med friskvård & författare med barnhälsa. Vi är förebilder för våra barn, alla. Det är komplext men går med rätt verktyg att förändra sak för sak, steg för steg. Framsidan på Mellanmål på väg säger allt…. Boken Adrians kalasbok naturligt gott säger mycket om hur jag som mormor ger hälsa inte ohälsa & livet är kalas.

– Kostmallen Normalkost äter ni & förändrar er livsstil utefter era förutsättningar. Tanke, känsla & handling är ni på god väg. Mod att våga göra det som behövs tillsammans med sig själv & överviktsoperationen är den dagliga läxan som ni har hört mig prata om många gånger i telefonen & live. Lycka till
Länkar kostmallen här igen- https://www.levdittliv.se/…/kostradnaringslara-gbp-sleeve-…/

Kram & Kärlek
LevDittLiv
Mia Ånemyr
Koordinator