Diskutera gärna om Fetman & Gastric Bypass/Gastric Sleeve operationer

Kropp & Själ — Kampen mot fetman – Mia Ånemyr gjorde en överviktsoperation, men trots att hon inte kunde äta samma mängder mat hittade hon nya vägar för att få i sig skräpmat. Hon drack chokladsås med krossade kex och snart hade hon gått upp de flesta kilon hon tappat. Det var inte förrän hon på allvar lade om sin kost som hon fick den vikt hon strävade efter.

Den som har fetma och vill gå ner i vikt har ett livslångt arbete framför sig. Kroppen verkar göra allt för att den som bantat ska gå upp igen. Det var en av slutsatserna när forskare undersökte vad som hänt med deltagarna i tv-programmet Biggest looser i USA. Efter några år hade många gått upp all vikt, en del var till och med tyngre än de varit innan tv-programmet.

Enligt Carl Magnus Brodén, Gastroenterolog som arbetar med överviktsoperationer, får många patienter råd som skuldbelägger dem istället för att ge rätt hjälp.

P1 tisdag 10.03 med repris natt mot torsdag och lördag 14.03

Disskussionslänk från gårndagens Kropp & Själ i P1. Medverkar gör Torsten Olbers, Carl-Magnus Bodén & jag /Mia med fler….

Om ni inte har lyssnat på det rek jag er alla att göra det. 55 minuter som gör skillnad för alla.
Inte för att jag medverkar utan för kunskapen ni får genom att lyssna och så kan vi prata vidare här.Många ringer och är helt förtvivlade men det är min resa och ja det finns ett stort djup i att jag arbetar med beteende & övervikt

LevDittLiv

Med värme & Kärlek
Mia Ånemyr
070-716 53 29
Kost & livsstilsexpert
Även Överviktsopererad 1994/2000