Tredje dagen på flytperioden, jag har överlevt och faktiskt inte fuskat en enda gång än så länge. Jag har fått lite migrän och mår ganska illa på morgonen när jag dricker första måltidsersättningen, men det går bättre än förväntat. Igår fick jag hem paketet med massa olika produkter från Modifast och Allveo som jag hade beställt från Apotea så nu blir det att testa massa olika smaker, än så länge är chokladshaken från Modifast med massa is min favorit. Jag tänkte göra ett smakprov på de jag har köpt hem och sedan berätta vad jag tyckte, vem vet kanske är det någon annan smak som flyttar upp och tar första platsen.

 

Berätta eller inte berätta?

När jag skickade in min vårdbegäran för en gastric bypass till Lindesbergslasarett så tänkte jag att jag inte skulle berätta om det för någon annan än min sambo, dels för att jag var rädd för att folk skulle tycka operationen var en dålig idé, dels för att jag inte ville att någon skulle kunna få mig att tveka på mitt beslut, men mest för att jag var rädd för att folk skulle se ner på mig och att jag bara gjorde operationen för att jag var lat, en quick fix. Vi som har läst på lite om överviktsoperationer vet att operationen definitivt inte är en quick fix, utan en hjälp till ett hälsosammare liv som ändå kräver extremt mycket jobb av oss själva för att nå våra mål. Jag tror att det finns många fördomar och att många tänker (precis som jag gjorde förut) att operationen är en enkel utväg för personer som är lata och inte orkar banta själva. Idag vet jag bättre och det är en stor anledning till varför jag valde att börja blogga, för att helt enkelt kunna nå ut och kanske kunna inspirera andra, både personer som mig som vill göra operationen men också till familjemedlemmar, vänner eller folk runt om kring som vill läsa på lite mer om vad det faktiskt innebär.

Jag väldigt glad att jag inte gjorde som jag hade tänkt, det känns mycket skönare att ha berättat för folk i min närhet, jag valde att berätta om operationen för mamma dagen innan jag fick den godkänd och de andra har jag berättat för nu i efterhand när jag vet att jag ska få genomföra den. Idag vet min familj, många av mina vänner och några kollegor på jobbet att jag ska göra en Gastric Bypass, det är faktiskt inte en enda som har sagt något negativt utan alla har varit positivt inställda till operationen. Den jag var mest orolig för att berätta för var mamma, jag var rädd att hon skulle tycka att operationen var en dålig idé och försöka få mig på andra tankar, men till min förvåning är hon är den som har vart mest positiv och stöttande och det är jag så himla glad för, bästa mamma!

Kram Amanda

Följ mig gärna på Instagram nomorelazydays

Sharing is caring!

Kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg