Är du känslig för bilder på stora sår så vill jag varna dig…. nedan kommer en bild som alla inte vill se…

Efter att under 9 år varit sjukskriven för posttraumatiskt stressyndrom, till följd av sexuella övergrepp då jag var 9 år, ledde till att jag gick upp i vikt, dels pga. biverkningar av psykofarmaka, men dels också för att jag åt som tröst. När jag ställde mig på vågen en morgon, och den visade på 120,4 kilo, till mina 157 centimeter, så var valet att ringa vårdcentralen om en remiss för en gastric bypass, min enda utväg till ett smalare hälsosammare liv, kände jag.

Jag gjorde min GBP i mars-2010, och har sedan dess bara haft komplikationer. Jag har blivit opererad nio gånger på dessa fyra år. Jag har haft sex magsår, många inklämsattacker, två tarmvred, för trång koppling, bråck, man har två gånger kopplat om mina tarmar, och nu sist då man öppnade mig, den 4:e mars-2014, så låg alla mina tarmar som i ett nystan, det var tur att tarmarna inte fick syrebrist och dog, för jag fick vänta i över en månad på operation, trots att magen krampade vid intag av föda och dryck, och sedan kräktes jag upp allt. Gick ned nio kilo de veckorna. Som vanligt då jag blir opererad så fick jag även denna gång komplikationer, jag fick en infektion i bukhålan, så en morgon då jag ställde mig upp så vällde det ut en brun, trögflytande sörja från min mage, som luktade värre än ett avlopp.

Man körde ner mig till operation och öppnade upp snittet, så att varet kunde rinna ut, och såret ska vara öppet tills det självläker. Syr man igen det så kan jag få blodförgiftning, om det skulle finnas någon bakterie kvar. Jag är tacksam att jag har gått ner 67.4 kilo, men det har inte varit värt det, då jag den mesta delen av dessa fyra år har mått så dåligt av alla komplikationer. Jag ångrar faktiskt min GBP varje dag.
Anne 2014
Stort tack Anne för att du delar med dig. Det är ett sätt att hämta kraft att orka vidare. För i alla dessa motgångar har du fått en styrka som gör dig till just den hjältinna jag ser i dig..

Sharing is caring!

0

Fler inlägg