Gästbloggen – Överviktsopererad 2 ggr, varför

Överviktsopererad 2 ggr, varför är Jag/Mia det i korta drag.

Jag tog inte reda på mitt varför till fetman. Så efter min första överviktsoperation satt orsaken kvar i huvudet, mitt matmissbruk och sockermissbruk. Känsloätandet & beteendet i drogen socker/snabba kolhydrater, kex & bröd. Det gjorde att jag åt sönder operationen.

Det var inget fel på ingreppet, felet satt i mitt huvud. Och var obearbetat, det gjorde att trauma från barndomen tog över mitt liv och gjorde mig sjuk. Jag fick enorma näringsbrister eftersom jag åt sönder operationen. Dessa ledda till kronisk smärta i hela kroppen.

Det gjordes en ny op 6 år senare. Då satt bandet fastväxt runt min mage, det fanns även 42 stora gallstenar som spökat och jag hade utvecklat bullimiliknade symptom. Jag drack vatten kräktes och vikten var tillbaks nästan på startvikten igen. Även efter den 2;a överviktsoperation tappade jag vikt, som jag sedan gick upp igen.

Där kom uppvaknanet att jag är överviktsopererad utan kunskap om behandlingsformen. De fan även att jag hade underproduktion på sköldköteln…… det var efter andra operationen…. att jag är så engagerad i detta beror till stor del på att har jag har kunnat vända mitt liv. Fortsatt från sjukvården till förebyggande friskvård/prevention mm, så kan jag hjälpa andra att ta reda på sitt VARFÖR.

Kram & Respekt Mia Ånemyr
Admin Koordinator på LevDittLiv

Genom Remissguiden kartlägger du dig och din motivation

Bli vår nästa Gästbloggskribent & dela din Story med andra.
Hör av dig till oss på 070-716 53 29 eller info@levdittliv.se
Varför är Gästblogga är SÅ viktigt?