Ett år med min GBP

Fått massvis med frågor men inte riktigt haft tiden att svara er alla på instagram.
Men här hoppas jag få med det mesta.
Hade mitt ettårssamtal med Aleris (där jag opererades i privat regi ) för två veckor sedan.
Alla mina prover var tipp topp.
Jag har faktiskt inte missat en enda tablett sen min operationsdag.
Har väldig struktur på det.
I början åt jag alla tabletterman fick på recept, plus vitaminer,och fick då dela upp dessa på tre tillfällen.
Nu äter jag bara Baricol (sväljtablett)
Man tar 5 st ?????
Och får då i sig allt man behöver.
Är ni nyfikna på att testa Baricol så hittar ni dom HÄR.
Dom har provpaket man kan beställa, finns stort utbud av både smaker och variationer på intagen .
Då jag inte har några problem med att ta tabletter så tar jag alla 5 med några klunkar funlight innan middagen kl 17,30 varje dag.
Det har blivit en bra rutin.
Läkaren sa även att sålänge du tar Baricol behöver du aldrig fundera över att dina värden blir dåliga ??

Midjemått

På nybesöket var mitt midjemått 108 cm.
Jag mailade Aleris och frågade exakt var dom mätte.
Och idag är mitt midjemått  76cm.
Dvs en minskning på 23!cm
Bukfetma ökar risken för högt blodtryck och typ 2-diabetes. Kvoten bör vara högst 0,5, dvs ditt midjemått ska vara mindre än (eller lika med) halva din längd. Högre än 0,5 innebär övervikt och högre än 0,6 innebär mycket överviktig.
———————————————————————————————————————————
Viktminskning totalt
-36 kilo på 11 månader (sen har jag plussat 7 kilo månad tolv och 13 som nu e påväg bort igen i lagom takt, jag har ett normal BMI på dagens vikt men JAG mådde som bäst när jag vägde 4 kilo mindre)

VAD HÄNDE SEN

Detta som tyvärr många kan relatera till och skrivit till mig om.
Att sedan smyger vikten sig på.
Jag gick ner till 67 kilo den 2 dec
För att 2 feb väga 74,5 kilo.
En viktökning på 7,4 kilo på två månader som gastric bypas opererad !!!

HUR E DE MÖJLIGT

Något kilo trillade på pga onyttigt ätande tyvärr.
Var ju hemma och va sjukskriven i fem veckor och fick ej träna så smååt och sen jul och nyår.
Och lite gamla beteende att äta upp det som finns.
Men sen så känner jag ju skillnad på hunger/mättnad och sug.
Och jag är genuint hungrig och kan äta stora portioner.
Och vill inte banta och tränar styrketräning 4 ggr /v ,så lyssnade på kroppen och åt till jag va mätt.
Så poff så va 67kilo 69 o i Jan 71 ,slutet av Jan 73 och början av feb 74,4.
STOPP
Här kände jag att jag inte trivs med vikten och kläderna ja nu köpt började ja dra i.
Jag kan ju kost utan och innantill ( fast jag inte alltid lever som jag lär)
Så det va ju att fundera ut mat som fyller magen som jag blir mätt på.
Så jag la till 120 g broccoli på lunchen och middagen.
Mellanmålet på em har varit propud , blir nu 100 g kycklingfilé o 100 g broccoli ??
Kvällen äter jag casseinfluff
Jag har ju inga problem med att äta samma mat 5 dagar i veckan ???

VAD SA ALERIS

Självklart ville jag ha en förklaring till hur man som gbpopererad ens kan vara såhär hungrig och gå upp såhärmycket och äta så stora portioner.
Läkaren sa ungefär såhär
Det finns inget ”svar ”.
Allt är väldigt komplext.
Men alla människor är unika , och vissa har extra mycket Ghreliner ( hormonet som stimulerar aptiten och sitter i magen)
Och i mitt fall är det troligen så.
Dessa sitter ju på olika ställen i magsäcken , och i mitt fall så sitter dom i den delen av magsäcken som inte är bortkopplad.
Dvs jag ÄR hungrig, det är hungerkänslor ja känner.
Och jag ska ej banta el känna mig hungrig.
Dietisten skulle ringa mig.

DIETISTEN

Skrev ner vad jag åt och mailade dietisten direkt.
Hon ringde upp dagen efter.
Och jag berättade mitt ”nya” upplägg.
Och hon hade inget att anmärka.
Utan som jag tänkte att varm mat mättar mer.
Och propud inte mättar som 100 g kyckling och 100 g broccoli men innehåller samma kcal mängd.
Och fluffet va bra på kvällen mättar och lågt kcal och högt protein .
Så bara för mig att acceptera att jag får kämpa lite extra.
Detta hade jag ju på känn då det varit så hela mitt liv att jag i mina sjukdomar åren igenom aldrig passar in i någon ”normal mall”
Så när läkaren föreslog en sleeve så sa jag nej, för jag behövde dom extra 10% som en bypass hjälper till med.
För hade en aning att den inte kommer fungera på mig som på andra.
Jag ska ner till 68-70 kilo igen för där mådde jag bra.
Men nu mät/vägs maten och sockret är inte längre ett dagligt intag utan begränsat till en dag i veckan då det är som en drog för mig.
Ångrar inte min Gbp en enda dag, den har hjälpt mig att leva mer normalt.
Men någon minimage fick jag inte.
Och aldrig behöva tänka på vikten – gäller inte mig.
( Den kommer jag få kämpa med och hålla ett öga på )
Men den är ett verktyg och vi jobbar ihop ❤️?

När jag har en dålig dag, så ska jag gå in och titta på bilderna i detta inlägg och se viken fantastisk resa jag faktiskt gjort.

Huvudet glömmer fort märker jag efter ha lagt in dagens bilder.

Tänk att hon med fetma (BMI 34)  på första bilden  ÄR/VAR jag i Thailand jan 2019.

Och vart jag kommit på ett år.

(Då var jag endån inte som störst, för då hade jag bmi 37,3)

Den var INTE enkel som jag trodde innan.

Nu är fokus på fysiken och bra mat i år.

 

 

 

 

Kram Sofie

 

Mina instagramkonto
Så missar du ej när bloggen uppdateras

Sharing is caring!

3+

Kommentarer

Tack för inspirationen! Jag är precis på början av min GBP-resa, 6,5 vecka in. Har stått stilla i 3,5 vecka o där kommer hjärnspökena direkt.. Tänk om jag inte går ner mer.. Jag försöker sitta lugnt i båten och lita på verktyget jag fått 🙂 Svårt vissa dagar eftersom man minns hur man kämpat förr utan resultat. Trots att man följt varenda ”regel o boken”. Så glad att jag hittat till denna blogg! Ni ger sån inspiration och jag hoppas att jag om ett år har lika fina resultat som du/ni!

0

Tack ?
Dessa tankar kommer komma många gånger *tyvärr*
Jag försökte säga till mig själv att har jag ej gått ner 25-30 kg på ett år DÅ kan jag börja fundera.
Det gick sakta men det gick.
Lycka till på din resa ?

0

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg