Hej på er! Har ni en bra dag?

Igår skrev jag om min vardag på jobbet men hann bara halvvägs. Har ofta liiite för mycket att att skriva så det blir långa inlägg. Hoppas ni står ut ändå 🙂

Så.. var var vi? Jo lunch ja. Efter lunchen fyller jag som sagt vattenflaskan med vatten och några doppar Fun light igen. Och sedan är det jobb igen. Ibland slutar jag 15, ibland slutar jag 16. Men eftermiddags-mellanmålet tar jag i regel alltid på jobbet innan jag åker hem. Dessa mellanmål är i princip alltid förberedda av mig innan. Ibland har det blivit en banan eller lite nötter men oftast ser mina mellanmål ut så här (som ni säkert vet vid detta laget).

Mina eftermiddagsmellanmål

Alltid kvarg i botten, naturell sådan. Är inte så förtjust i vanlijkvarg. Alltid gillat ”salt” mat mer än ”söt”. Föredragit nötter, chips, tilltugg, ost framför godis, kakor, choklad och fruktiga saker. Så vaniljkvarg med bär och nötter är sådär i min bok Gillar hellre mina egenkomponerade burkar med naturell kvarg med grönsaker men ibland också avokado, oliver, örtsalt, peppar, skagenröra, korvslantar, skickar, parmesan osv osv. Blandar hel vilt och äskar dem så. Har ni provat dem?

skål med kvarg och blandade grönsaker

Middag

Sedan blir det hemfärd. Hämtning av två fantastiska monster. Förbereda middag, släcka bränder, avfärda bråk, stjäla pussar från kladdiga ansikten, byta om till myskläder, mata och gosa med vår tiger-katt. Middag brukar vi äta vid 17-18. Ibland äter jag och barnen lite tidigare och maken sedan, men ibland hinner vi äta alla tillsammans om han hinner hem lite tidigare. Lagar oftast mat till vardagarna. Förbereder ofta morgondagens middag medan jag färdigställer dagens middag. Att skala potatis till dagen efter eller blanda ihop ingredienser till en sås hjälper ofta mig så att vardagsmaten inte blir så tuff varje dag. Ibland lagar jag fler middagar på helgen så att de är klara till veckan.

Vit tallrik, pulled pork, en potatis, sallad och brunsås

 

 

En vardagsmiddag. Pulled pok med brunsås och potatis med grönsaker.

 

Och bland blir det mackor och ägg av något slag, flingor eller rester från en annan middag. Och ibland talar jag varmt om makaroner med smör och ketchup så att barnen ska tycka att det är en gourmetmiddag. 🙂

Allt för att alla ska vara nöjda. Även en trött småbarnsmamma med fullt upp på jobbet på dagarna också.

Sedan kommer läggning. Först av den lille och sedan den store. Med den store hinner vi ofta med lite läxläsning och mysprat också. Och sedan ses vi i soffan, jag och maken. Pratar ihop oss, uppdaterar varandra om våra dagar. ♥

Kvällsfika

Min man lägger sig ofta tidigare än jag och sedan börjar ”min kväll”. Fixar fika. Vad?… Ofta en smörgås med goda pålägg, charktallrik, ostar av olika slag. Någon chokladbit, lite frukt. Mums. Älskar sista målet på dagen mest. Är som mest sugen och kan äta mer än jag kan resten av dagen. Sitter framför datorn eller TVn och fikar i lugn och ro.

Vit tallrik med salami, några bitar ost och några bitar frukt

Sedan är det natti-natti för mig.

Så…där har ni det. En vardag för mig. Ofta ser de ut så här och dessa vardagar blir ju mitt liv i slutänden så jag värdesätter dem verkligen. Helg och fest i all ära men det är de ”vanliga” dagarna som är livet, eller hur?

Louise i rosaröd tröja, håller en hand uppe vid ansiktet

Ta hand om er!
Kram

Louise

Sharing is caring!

0

Kommentarer

Tack för fortsättningen 🙂
Jag är i början av min minimage resa så jag läser dina rader med behållning och får tips på väl jag kan göra.

Kram Anna

0

Wow, kul! Hör av dig igen om du önsjar något mer som saknas. Tips är att leta bakåt under kategorier gör hela min gamla blogg är överflyttad nu så du ksn läsa även massa gammalt ?
Kram poch ha en fin dag!
Louise

0

Just det, de heter Protein Bar från Tulip. Har köpt den någon gång på ICA och någon gång på Willys. Men det är i alla fall Tulip som gör den! Supergoda är de! Finns två smaker!

0

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg