Casseinfluff ​

Perfekt för den som kan äta ”mycket”
Annars rekommenderar jag INTE det om du är överviktsoperead.
Du kan givetvis dricka casseinet, som innehåller bra med protein.
( Cassein är ett långtidsverkande protein som till fördel intas innan natten)
1 dl torrt cassein blir 5-7 dl fluff.
ALLT detta ska ju ätas upp istället för ett mellanmål.
Hemligheten i hur bra och gott fluffet blir betor främst på vilket Casein – alla Casein går faktiskt inte att få riktigt fluffiga, beroende på vad de innehåller.
Casseinfluff med chokladsmak med cashewnötter, frystorkade jordgubbar och kakaonibbs.

Det finns flera sätt att göra fluff på

Och inte alla cassein går att fluffa
Jag kör gymgrossistens
Dom brukar ha storköpsrabatt – den hittar du HÄR.
4 påsar 400 kr
Detta blir 25 portioner fluff per påse

Mitt recept PÅ CASSEINFLUFF är

ca 110 kcal 24 g protein

  1. 1 dl cassein
  2.  2 dl vatten
  3. Vispa med elvisp 2 min
  4. In i kylen vispa med elvisp 15-20 min
Har man inte lyxen att ha visp med ställ fungerar mitt trix utmärkt.
Ställ skålen i vasken , fukta en disktrasa ställ vispen på och gör annat 👌🏻
Sen kan man ju hälla lite topping på
På jordgubbscasseinet brukar jag ha lakritspulver.
På kanelbullecasseinet blir det torkade äpple.
På chokladcasseinet tar jag kakaonibbs.
En annan god sak är att frysa en banan kvällen innan.
Kör den sedan i mixern och blanda ner i ditt fluff 👌🏻

Mitt recept på PROTEINFLUFF

219 kcal 32 g protein
  • 4 rumsvarma äggvitor
  • 150 g frysta bär
  • 150 g kvarg
  1. 4 rumsvarma äggvitor , vispa upp tills det blir riktigt marängaktigt i konsistensen! (så man kan vända uppochner på bunken).
  2. Ta en annan skål som du har i 150 g kvarg ( valfri smak ) i med 150 g mosade valfria frysta bär tillsätter lite sötningsströ.
  3. Vänd sedan ner bär/kvargflutfet med äggvitan
Proteinfluff på äggvita, vaniljkvarg och frysta jordgubbar.
Fluff kan förutom att ätas ”själv” även vara väldigt gott till t ex. pannkakor, gröten etc. – endast fantasin som sätter gränserna!
Ställ den i frysen efter ni fluffat den för en glasskänsla.
Vill ni behålla fluffvolymen så var försiktig med vissa tillsatser – som fettiga livsmedel (jordnötssmör, kakao) kan få det fluffiga att försvinna och bli mer som pudding – men lika gott ändå!

Tänk på att det är mer el mindre ren luft du äter så magen kan bli väldigt gasig sen 😂🙈​

Kram Sofie

 

Mina instagramkonto
Så missar du ej när bloggen uppdateras

Sharing is caring!

2+

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg