Hej på er, har ni det bra i sensommarvärmen? 

I måndags var det egentligen dags för vardag igen för undertecknad och många veckors ledighet skulle vara över. Men det blev inte riktigt som jag hade tänkt, en ond hals satte stopp för det. Snopet, men i dessa virustider chansar man inte. Jag har inte varit jättesjuk men att gå till jobbet lite krasslig gör vi helt enkelt inte så jag har försökt att vila mig i form istället.

Sommaren har verkligen varit härlig och intensiv på samma gång och i matväg har jag unnat mig både det ena det andra under ganska många veckor nu. Nu har jag ju visserligen tränat och rört på mig en hel del också så det är ju ingen ko på isen, men ändå.

Det har känts som att det är dags att skärpa till det hela lite nu, framför allt mitt matintag. Absolut inte för att jag har ökat i vikt för det har jag lyckligtvis inte. Vågen visar enbart +0.2 kg sedan i mitten av juni så det är inte där problemet är. Nej, det som måste göras är att strypa sockerintaget framför allt men även plocka bort småätandet. Jag måste återinföra mer regelbundna måltider med fokus på protein igen, helt enkelt för att det inte ska gå överstyr.

I början av veckan bestämde jag mig därför för att planera mina måltider lite bättre, göra bra val med större fokus på protein och ha bättre framförhållning helt enkelt. Så här blev veckans frukostar och luncher:

Måndag


Frukost – kesofrutti, färska hallon och skink/ostrulle


Lunch – avokadosallad med krämig räkröra

Tisdag


Frukost – grov macka med kokt ägg och kaviar och vattenmelonskivor


Lunch – mozzarella med örtolja och tomatsalsa med smak av chili, basilika och vitlök

Onsdag


Frukost – chokladgröt, banan, hallon och sojamjölk


Lunch – grillad halloumi med örtolja, tomat, paprika och salladslök

Torsdag


Frukost – kesofrutti igen, denna gång med blåbär, solroskärnor och pumpakärnor


Lunch – rester av lax och romsås tillsammans med en halv liten avokado och tomatskivor

Fredag


Frukost – krämig äggröra a la Gordon Ramsay, skinka och paprika

Lunch – koreansk nudelwok och en halv liten avokado

Jag har skärpt till mig med mina mellanmål också, men de bjuder jag på en annan gång.
Följ mig gärna på instagram, där uppdaterar jag varje dag. Trevlig helg!

Kommentarer

Stort tack för dessa inspirerande frukostar och luncher. Jag kommer agera tjuv och sno dem alla rakt av till kommande vecka. Dags att komma in i alla saknade och efterlängtade rutiner igen.

Hej och tack för dina fina ord! 🤗
Bara roligt om man kan inspirera någon och självklart ska du kopiera! 👍🏼
Ja, det är så skönt med rutiner igen, lycka till!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins
Error: Cannot add access token directly to the shortcode.