Hej på er, det var ett tag sedan!

Emellanåt får jag frågor om hur mycket en av mina vanliga portioner kan väga. Eller hur fördelningen är mellan kolhydrater, protein och fett är. En annan vanlig undran är om jag har koll på hur många kalorier en viss måltid innehåller.

Svaret på dessa frågorna blir alltid att jag inte kollar upp det. För det är faktiskt så att jag aldrig väger, mäter eller räknar när det gäller min mat utan jag äter till jag blir mätt och lägger alltid upp på en assiett. Jag unnar mig absolut gott och sätter guldkant på vardagsmaten lite emellanåt. Självklart blir det både kolhydrater och sötsaker, men mitt fokus är mestadels på protein för då mår jag som bäst. Minimagen klarar fortfarande inte fullstora portioner och jag äter oftast nånstans mellan 5 och 7 mindre måltider per dag, lite beroende på om det är en träningsdag eller ej. Småätande mellan måltiderna försöker jag låta bli även om jag inte lyckas fullt ut alltid. Men vem gör det egentligen?

Mitt tänk

Jag stävar ständigt efter balans i tillvaron! Så länge jag är viktstabil och står hyfsat still på den vikten jag vill befinna mig på så behöver jag inte väga eller mäta min mat. Skulle jag däremot öka i vikt så måste jag ju självklart se över vad jag äter och hur mycket. Men just att väga och mäta är så förknippat med att banta för mig. Och banta har jag förhoppningsvis gjort tillräckligt i mitt liv. Därför är mitt val att så länge jag inte behöver väga eller mäta så gör jag inte det, utan jag går på känsla och ögonmått istället.

Tacksamhet

Lyckligtvis är jag viktstabil sedan 2 år tillbaka, vikten pendlar numera endast något kilo upp och ner beroende på var någonstans i månaden jag befinner mig. Jag upprepar gärna det som jag sagt och skrivit så många gånger förut; tacksamheten över det här fantastiska verktyget som sleeven faktiskt är, är otroligt stor och jag är så glad över att vi samarbetar så himla bra min minimage och jag! Jag kan äta nästan vad jag vill och jag klarar inte av att överäta längre. Det är både en stor lättnad och en väldig vinst!

Minskad kontroll och mer tillit

Självklart har det inte alltid varit så. I början av den här viktresan kollade jag min egen vikt varje vecka för att ha koll, men nuförtiden gör jag det ganska sällan. Behovet av att ha kontroll har liksom mattats av. Jag litar mer på min kropp, vi har äntligen blivit vänner på nåt sätt. Balansen finns där. Troligen för att jag har slutat plåga den med allt svältande i och med alla bantningsförsök som jag hållit på med hela mitt vuxna liv. Här kan du läsa mer om förhållandet till min badrumsvåg.

Jag vill påpeka att jag är fullt medveten om att inte alla vill eller kan resonera som jag. Vi har ju alla olika förutsättningar och det finns inte två kroppar som fungerar likadant. Det är så viktigt att själv lära känna sin egen minimage och lyssna till hur just den fungerar. Men det här är mitt sätt.

Kram på er och njut av den kommande helgen! Själv ska jag iväg på en härlig tur med en fin vän, det ser jag fram emot! Följ mig gärna på instagram, så får ni hänga med!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins
Error: Cannot add access token directly to the shortcode.