Hej!

Har ni testat ingefärashot?
Min kära make och jag tar varsin ”hutt” varje morgon sedan ett bra tag tillbaks.
Om det är gott? Inte direkt, men det är i alla fall bra för hälsan sägs det! I övrigt så river det rejält i halsen kan man säga och man vaknar liksom till på morgonkvisten om inte annat.

Efter mitt inlägg på instagram igår så var ni några som undrade hur jag gör min variant, så här kommer mitt recept:

Ursulas ingefärashot

  • 250 g färsk ingefära, gärna ekologisk
  • saften av 2 pressade citroner, gärna ekologiska
  • 6 dl vatten
  • 2 msk ekologisk honung

Gör så här:

  • Skala ingefäran och finriv den.
  • Halvera och pressa saften ur citronerna.
  • Lägg ingefäran i en kastrull och häll på vattnet. Värm det på låg värme, det får inte gå upp över 60˚ för då försvinner en hel del nyttiga ämnen!
  • Ta bort kastrullen från plattan, låt svalna något och tillsätt sedan citronsaft och honung och rör runt.
  • Låt det stå i cirka 10 minuter och sila därefter blandningen i en finmaskig sil. Häll upp drycken på en glasflaska.
  • Förvara din ingefärashot i kylskåpet, hållbarheten är 2-3 veckor. Skaka flaskan innan du häller upp för vätskan skiktar sig och det nyttigaste hamnar på botten.

Nyttigt och väldigt hälsosamt

Jag tror faktiskt att dessa morgonshots gör gott för min IBS-mage. De hjälper matsmältningen och lugnar liksom ner magen. De har också effekt på blodsockret, mitt blir snabbt lite svajigt om jag inte passar mig och håller mina mattider. I övrigt så innehåller det här ju en massa nyttiga antioxidanter och vitaminer, sägs ha positiv effekt på kolesterolet och både ingefära och citron ska ju vara både infektionshämmande och antiinflammatoriskt. Bara bra grejer alltså. Så vi kör på med våra morgonshots här hemma. Men gott, nej det är det inte.

Testa vetja!
Ha en fin vecka!

Kram Ursula

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins
Error: Cannot add access token directly to the shortcode.