Hejsan och god fortsättning på er!

Visst är det märkligt hur fort man får nog av all julmat? Så fort juldagen är över vill i alla fall jag ha andra, lite fräschare rätter och just nu är jag riktigt sugen på pasta. Just pasta äter jag inte jätteofta numera, men ibland är det såååå gott! För någon vecka sedan fixade dottern till en riktigt god pastarätt, I love it! Här har ni receptet som räcker till 2-3 personer.

Ingredienser

 • 1 pkt fetaost (125g)
 • 1/2 färsk chili
 • 1 tomat
 • 2-3 msk pesto
 • riven parmesan
 • olivolja
 • citronsaft
 • nymalen svartpeppar
 • kokt pasta
 • färsk bladspenat

Gör så här

 • Lägg fetaosten i en smord ugnsform
 • Finhacka chilin och dela tomaten i lagom stora bitar och fördela på och runt om osten i formen
 • Fördela peston med en sked runt osten
 • Strö den rivna parmesanosten över alltsammans
 • Ringla olivolja och droppa lite citronsaft efter behag över osten
 • Krydda till sist med svartpeppar
 • Gratinera i ugnen i ca 10 minuter på 200 grader
 • Koka pastan under tiden
 • Häll den nykokta pastan över innehållet formen, tillsätt babyspenaten och blanda ordentligt.
 • Några drag med svartpepparkvarnen över alltsammans är ett måste! 
 • Servera!

Jag äter som sagt inte pasta så särskilt ofta numera, men när älskade dottern bjuder så tackar man inte nej! Hon är en fena på att laga mat och hennes pastarätter brukar vara fantastiskt goda. Det får nog bli en repris på denna ikväll skulle jag tro!

Kram! Följ mig gärna på instagram!

Kommentarer

Hej Ursula! Så fint att du tipsar om recept varvat med dina egna erfarenheter. Jag läser dina inlägg och berörs av dina ord, ditt sätt att formulera dig så lagom personligt och ärligt.
Själv har jag inte kommit så långt som till operation ännu och behöver läsa och ta in fakta men även verkliga, mänskliga berättelser från verkliga människor för att våga ta steget. Tack för att du delar med dig! Jag har skämts ( skäms f f ) och försakat så mycket de senaste åren p g a min vikt och dåliga ork så nu måste det snart räcka.
Precis som ditt, är mitt intresse för matlagning i olika former stort och det känns skönt och inspirerande att läsa om hur du f f efter op. kunnat behålla det intresset.
God fortsättning och ett fint nytt år önskar jag dig!
Vänligen, Sofia

Hej Sofia!
Så roligt att du hittat hit och tusen tack för dina fina ord, du gjorde min dag! För det är precis så som du beskriver det som är min tanke med bloggen. En härlig blandning av mat recept och erfarenhet från min viktresa, ganska personligt och alltid ärligt!

Det där med att skämmas och försaka en massa känner jag så väl igen, hoppas att du hittar det slutliga modet att ta steget mot en operation. Min op förändrade verkligen mitt liv till det bättre och jag ångrar inget. Möjligtvis att jag inte gjorde den tidigare i så fall…
Stort lycka till med ditt beslut och återigen varmt tack för att du tog dig tid att kommentera. Det betyder mer än du kanske tror.
God fortsättning, Gott Nytt År och stor kram till dig!
Ursula

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins
Error: Cannot add access token directly to the shortcode.