Hej på er, hur har ni det med träningen i dessa dagar?
Jag är väldigt förtjust i att träna, det har väl ingen missat vid det här laget. I alla fall ingen som brukar läsa det jag skriver här. Träning och rörelse har verkligen blivit en stor del av mitt liv numera, men så har det inte alltid varit. I mitt gamla liv innan sleeven var jag en riktig soffpotatis och rörde helst inte en fena om jag inte var absolut tvungen. Vill du läsa mer om det så har jag skrivit lite om det
här.

Träningskris

Men nu är det faktiskt lite kris. Jag har ju trots viss tvekan i dessa oroliga virustider länge hållit fast vid min träning på gymmet, både styrketräningen och olika grupp-pass. Anledningen till det är helt enkelt för att jag mår så jäkla bra av det!
Gymmen (jag tränar på flera olika) tar ju sitt ansvar och minskar bland annat ner på antalet platser per pass, men jag upplever ändå att folk har svårigheter att hålla avstånd. Så därför har jag sedan ungefär en vecka tillbaka tagit beslutet att hoppa över gymbesöken ett tag på grund av rädslan för att bli smittad av Covid-19 helt enkelt.

Plus och minus

Det känns både bra och dåligt att inte gymma faktiskt. Det känns bra för att jag inte utsätter mig själv och mina nära och kära för onödiga risker genom att gå dit. Men det som är negativt är att jag inte mår riktigt bra av att skippa det. Grupp-passen gör liksom att jag totalt släpper allt annat som ofta surrar i huvudet, jag rensar hjärnan helt enkelt. Plus att jag tycker att det är så himla roligt! Jag behöver verkligen de här endorfinkickarna som jag får till med träningen, pulsen måste upp och jag behöver svettas! Jag kan till och med sakna träningsvärken och nästan även blåmärkena som jag får av vissa styrkelyft..!

Hemmaträning…

Nej, att träna hemma är nog inte riktigt min grej tyvärr. Jag har visserligen införskaffat det mest nödvändiga för att kunna köra lite hemträningsprogram och en träningscykel har vi sedan tidigare. Via min gym-app har jag också tillgång till olika pass som jag kan streama men jag får liksom inte till motivationen till det, det känns lite ensamt på något sätt.

Promenader

Därför blir det mest raska promenader nu och det ska man självklart inte förakta. Vårvädret och solen lockar ju och visst får jag upp pulsen av det också, men jag saknar verkligen både grupp-passen och mina styrkepass! Utegym kan ju vara ett bra alternativ i dessa tider men de som finns i min närhet är oftast fulla av folk så dem får jag också hoppa över tyvärr. Folk har ju som sagt ofta lite svårt att hålla avstånd…

Nej, måtte det här jäkla Corona-skitet lägga sig snart så att vi kan få tillbaka en mer normal tillvaro, så gott det nu kommer att gå. Jag letar vidare efter inspiration och bra träningsprogram och försöker få till meningsfull träning och rörelse så länge.

Jag uppdaterar på instagram varje dag om livet efter min sleeve med matinspiration och tankar om träning, viktstabilitet och balans i tillvaron. Följ mig gärna.

Var rädda om er!

17+

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed. New posts will not be retrieved for at least 5 minutes.

There may be an issue with the Instagram access token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

Click here to troubleshoot.