Nu är jag tillbaka i verkligheten igen sedan ett dygn och helgen som gick försvann i ett nafs! Då avverkade jag nämligen den årliga weekendresan till Stockholm tillsammans med en av mina närmsta vänner, som faktiskt även är min kusin. Det betyder riktigt härlig kvalitetstid med shopping, god mat och mysigt hotellboende, precis som vanligt. Vi hinner verkligen prata och ventilera en massa ordentligt utan att bli avbrutna och det är guld värt.

Det blev några härliga dagar!

Vi har i princip svart bälte i shopping båda två och gillar verkligen att gå i affärer.😇 Det är skönt att hotellet ligger väldigt centralt så att vi hade möjlighet att gå hem och lasta av ett par gånger…

Planera, planera, planera….

Men även om själva huvudsyftet med resan mer eller mindre är att umgås och shoppa loss så måste man ju äta också. Jag som är magsäcksopererad måste ju få i mig lite mellanmål här och där och det kräver lite planering. Men det funkade bra, jag hade lite riskakor, baby bells och en banan i väskan som ”life savers” och så kompletterade jag med en drickkvarg eller nåt annat i farten. Utöver det så hinner man alltid med en liten fika nånstans. Frukost åt vi på Svenskt Tenns tesalong ena dagen, det var som en Afternoon Tea-variant fast med lite mindre mängd mat. Passade lilla minimagen perfekt även om jag blev tvungen att lämna lite mat. Andra dagen åt vi hotellfrulle, inte lika lyxigt som på favoritstället Svenskt Tenn, men bra ändå.

Restaurangtips

Vi hade bokat två riktigt bra restauranger den här gången. På fredagskvällen åt vi temaki som är japanska tacos på TAK. De serverar rätter som är en mix av det nordiska och asiatiska köket och det var otroligt gott!  TAK är en väldigt fräsch och trevlig restaurang på tolfte våningen med en fantastisk utsikt över Stockholm, kan verkligen rekommenderas!

På lördagskvällen hade vi bokat bord på Hallwylska, en trevlig restaurang belägen på Hallwylska museets otroligt mysiga innergård. De har enorma segel över hela innergården som tak och en känsla av att vara utomlands infann sig! Återigen blev vi serverade väldigt god mat och dryck. Jag valde grillade rödräkor med sötpotatisnudlar, pak choi och chilimajonnäs och det smakade ljuvligt!

Laddade batterier och betydligt fattigare

Även söndagen utnyttjades såklart optimalt. Den sista turen på stan för den här gången klarades av innan vi på sena eftermiddagen drog oss ut till Arlanda för vidare färd hemåt med våra fullastade resväskor. Nu är batterierna lite mer laddade, plånboken lite tunnare och jag längtar redan till vår nästa resa tillsammans till våren. Då tänker vi oss en lite längre resa med SPA-inslag också och vi planerar även att ta våra döttrar med oss!

Hoppas att du har en skön måndagskväll!

Följ mig gärna på instagram om du vill: minimagen18

16+

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed. New posts will not be retrieved for at least 5 minutes.

There may be an issue with the Instagram access token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

Click here to troubleshoot.