Godmorgon i julstöket!

Hoppas att ni har en mysig julaftonsmorgon! Jag startar min julafton med mysfrukost och träning innan själva julfirandet startar. I år firar vi tillsammans med min sida av släkten så i eftermiddag samlas vi hos min syster.

En fantastiskt god dessert

Behöver ni tips på en riktigt fin dessert till någon av jul- eller mellandagarna? Då har jag ett toppenförslag på en riktigt god och festlig efterrätt. Den funkar faktiskt precis lika bra på självaste nyårsafton också om man vill!

Så prova gärna glöggmarinerade hallon med mascarponemousse och pepparkakssmul, jag säger bara mums! Dottern hittade receptet hos #catarinakönig och det finns på köket.se. Vi avnjöt det nu i helgen med fina vänner och kan rekommendera det å det varmaste!

Du behöver:

Glöggmarinerade hallon:

2 dl frysta hallon, upptinade

2 msk glögg, gärna starkvinsglögg

1 msk florsocker

Vanilj- och mascarponemousse:

100 g naturell färskost

100 g mascarpone

2 msk florsocker

1 tsk vaniljsocker

2 dl vispgrädde

Pepparkakssmul:

cirka 10 pepparkakor

Gör så här:

  1. Lägg upp hallonen i en skål och häll på glögg och florsocker. Rör samman och låt stå och dra en stund.
  2. Häll alla ingredienser till moussen i en skål och vispa med elvisp till en fluffig mousse.
  3. Krossa pepparkakorna och dela upp dem i 4-5 serveringsglas.
  4. Spritsa på den fluffiga moussen och toppa med de glöggmarinerade hallonen. Ställ svalt eller servera direkt! Toppa med en pepparkaka strax innan servering.

Testa vetja! Kommentera gärna om ni provar!

Julkramar till er alla, följ mig gärna på instagram om ni vill!

16+

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed. New posts will not be retrieved for at least 5 minutes.

There may be an issue with the Instagram access token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

Click here to troubleshoot.