Hej på er! Visst är det väl dax för ett litet mattips igen? Det måste det ju vara tänker jag så nu kör jag! 

Jag är ett stort fan av pizzasallad. I alla fall den varianten som görs på min lokala pizzeria, den är riktigt god! Ofta kan en pizzasallad vara alldeles för skarp i smaken tycker jag, men på ”vår” pizzeria kan de sin sak.

Nu äter vi ju inte köpepizza jätteofta, ibland blir det egna varianter, här har jag skrivit om det tidigare.  Eftersom maken är glutenintolerant och även jag lite känslig så försöker jag oftast att hålla glutenintaget på en låg nivå. Men igår åt vi vanlig hemgjord pizza med finaste vännerna (glutenfri till maken såklart)  och då gjorde jag en egen lite mer färgglad pizzasallad som faktiskt också blev väldigt god. Ja, den blev till och med helt i klass med den köpta, fast lite snyggare att titta på!


Receptet!

  • 150 g rödkål
  • 150 g spetskål
  • 100 g svartkål

Jag strimlade alltsammans och lade i en stor skål. Jag använde osthyvel till rödkål och spetskål men en kniv är att föredra till svartkålen. Skär gärna bort de ganska grova bitarna i mitten av bladen. Därefter saltade jag, ca 1 tsk och kramade in i kålen med händerna. Det gör så att så att kålen börjar vätska sig litegrann och mjuknar något.

Marinaden!

  • 2 msk olivolja
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 msk rött vin
  • 1 tsk salt
  • 1 msk socker
  • 1 msk torkad oregano
  • färskmalen svartpeppar efter smak, jag tog ganska mycket för att få lite sting i salladen! 

Alltsammans blandades sedan ihop och fick stå i kylen några timmar innan servering.

Det blev riktigt gott! Testa vetja och ha en härlig helg, njut av sol och värme!

Följ mig på Instagram om du vill, där uppdaterar jag varje dag. 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins
There has been a problem with your Instagram Feed.