Gillar ni hummus?

Jag har alltid ratat det tidigare men har nu faktiskt lärt mig att tycka om det.
För 1,5 år sedan var vi i Israel och där serverar de ju hummus till typ det mesta så det var liksom bara att gilla läget. Min minimage var dessutom bara några månader gammal då och magen och jag var fortfarande inte överens om vad jag gillade/inte gillade och heller inte helt ense om vilken mat som den tänkte acceptera. Smaklökarna kan ju förändras efter en magsäcksoperation och mina gjorde det med besked, för de ville plötsligt ha hummus.
..! 

Ovan ser ni en av flera fantastiska måltider som vi åt på bästa kvarterskrogen när vi var i Tel Aviv. Där och då lärde jag mig helt enkelt att tycka om hummus. Inte så att jag måste ha det alltid, men någon gång då och då äter jag det numera. Det innehåller hyfsat bra med protein också, tack vare kikärtorna. Det gillas!

När vi sedan var på träff med bloggänget från levdittliv.se i höstas så blev vi bjudna på en färdigköpt variant med chili i som var lite spicy! Den var riktigt god och blev väldigt populär bland de flesta av oss! Riktigt god att ha som dippa, så den köper jag gärna ibland.  

Häromdagen ramlade jag dessutom över ett recept på rödbetshummus som jag var tvungen att testa! Passar perfekt på julbordet till exempel, som dippa eller varför inte som pålägg på mackan?
Här har ni receptet: 

Kanel kan verka lite udda tillsammans med rödbetor och kikärtor men det är faktiskt den som sätter riktig knorr på smaken! Testa vetja!

Följ mig gärna på Instagram om du vill

Kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins
Error: Cannot add access token directly to the shortcode.