
Tips på glutenfritt bröd
Hej på er! Det är dags för lite mat-tips igen tror jag, eller vad tycker ni? I vår familj är maken...
För några år sedan tröttnade jag på att den granola och müsli man köper i affärerna oftast innehåller en stor del socker. Jag började göra min egen istället, inspirerad av något recept jag hittade och som jag har modifierat en del. Numera tillsätter jag också lite mer frön och nötter än vad den innehöll från början.
Eftersom att min käre make är glutenintolerant så använder jag mig av glutenfria havregryn, men det kan man ju göra som man vill. Den är inte heller helt sockerfri, jag tillsätter nämligen lite muscovadosocker för smakens skull. Det är inte mycket, endast två matskedar, men det gör faktiskt skillnad i smak.
Superenkelt att göra och det doftar ljuvligt i hela huset, jag lovar! 🙂
Jag följer inte receptet slaviskt utan höftar ofta lite. Har man inte exakt ovanstående ingredienser hemma så kan man ta vad man har. Ibland tillsätter jag torkade aprikoser i mindre bitar också, efter att det rostats i ugnen då förstås! En del av havregrynen kan bytas ut mot rågflingor till exempel. Jag byter ofta ut nötsorterna och använder det jag har hemma. Hackade cashewnötter, valnötter eller pekannötter funkar precis lika bra, det är egentligen bara kul att variera sig.
Den här granolan måste vi ha hemma alltid enligt min man, han älskar den! Jag äter också den, har den gärna på yoghurt/kvarg/kesella. Jag har även haft den i/på äppelkaka till exempel. Man kan också strö lite över kesopannkakor och det är otroligt snyggt att dekorera en festlig dessert med den!
Hej på er! Det är dags för lite mat-tips igen tror jag, eller vad tycker ni? I vår familj är maken...
Nu har det gått en vecka av vår antiinflammatoriska kost. Inte hela tiden, men den mesta av tiden har jag och min man...
Error: API requests are being delayed. New posts will not be retrieved for at least 5 minutes.
There may be an issue with the Instagram access token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.
Click here to troubleshoot.
Kommentarer