Godmorgon! Idag har vi fredag, mitt sommarlov är nästan över och den berömda jobbångesten börjar infinna sig, det är likadant varje år. Precis som för de flesta så har det varit en annorlunda sommar i och med den här jäkla pandemin. Vi har varit hemma hela sommaren och det har inte hänt på många år, vi brukar alltid resa iväg någon eller några veckor. Just i detta nu skulle vi faktiskt befunnit oss i London egentligen. Men det sket sig, lite surt såklart men det är bara att acceptera.

Vad har vi då pysslat med?

Som jag nämnt tidigare så hjälpte jag och mina syskon vår pappa att sälja sitt hus precis innan min ledighet. Det var dags för barndomshemmet att få lite kärlek och omsorg av en ny barnfamilj. De första lediga veckorna gick därför åt till att hjälpa honom att rensa, slänga, skänka och sälja. En flytt från ett stort hus till en lägenhet innebär ganska stora förändringar både praktiskt och känslomässigt. Därefter skulle det nya boendet inredas och fixas med, fullt upp med andra ord. Men allt har gått bra och pappa trivs redan jättebra i sin nya fina lägenhet.

Samtidigt med pappas flytt höll vi på med ett eget projekt, nämligen vår egen trädgård. Det byggdes ett stort härligt trädäck, staket revs och byggdes upp igen, odlingslådor och planteringar fixades till. Vi hade en firma till det stora grovjobbet, men någon måste hålla i det hela och vara samordnare, gissa vem…? Och ni kan tro att vi har målat och målat och målat!
Det blev precis som jag hade tänkt mig, vi fick till en väldigt härlig plats att hänga på och loungegruppen används flitigt. Det mesta är klart och nu under min sista lediga vecka så har jag målat fönster, dörrar och andra snickerier. Plantering av pallkragar och rabatter håller jag oxå på med. Roligt och ganska tufft kroppsarbete men väldigt bra motion, mycket jord att bära och många steg blir det.

Träning och avkoppling

En sak som jag inte tummat på den här sommaren är min träning! Jag har varit mycket på gymmet och varit ute och powerwalkat en del så antalet träningspass i juli månad blev faktiskt väldigt många. I övrigt hade jag ju lite planer på att läsa en massa böcker och ta det lugnt, men det gick sådär… Vi har i alla fall fått en himla massa gjort!

 

I övrigt så har vi träffat lite få vänner och varit ute på lite dagsturer. Österlen är ju ett måste så det blev det såklart. Ett mindre släktkalas utomhus med distans har också klarats av. Vädret har varit lite si och så och strandbesök har vi inte varit så flitiga med denna sommaren. Vi var i alla fall härliga Knäbäckshusen en av dagarna. 

Maten och vikten då?

Jodå, den har fungerat bra för det mesta tycker jag. Jag har ätit gott och unnat mig en del godsaker emellanåt men jag har också rört mycket på mig och tränat en hel del som sagt. En bra balans är ju alltid det bästa. Vågen har varit undanställd hela sommaren men tror inte att vikten har förändrat sig avsevärt, det känns inte så. Vi får se, på måndag återgår jag till vardagen så då får vi se vilka siffror den visar.

Nej, nu ska jag försöka mota bort den värsta jobbångesten och faktiskt njuta av de sista dagarna! Maken började jobba för nån vecka sedan. Han köpte förresten en underbar bukett till mig som tack för att jag stått ut med honom på hemmaplan i fyra veckor, bara en sån sak! Kolla så fin!

Ha en härlig helg! Följ mig på instagram, där uppdaterar jag varje dag.

 

14+

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed. New posts will not be retrieved for at least 5 minutes.

There may be an issue with the Instagram access token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

Click here to troubleshoot.