Som magsäcksopererad väljer man kanske bort sötsaker och desserter, det är ju ett val man måste göra själv. En minimage hanterar ju oftast fett och socker lite sämre efter en viktoperation och vissa dras kanske fortfarande med ett sockerberoende. Då ska man låta bli det såklart. Min minimage klarar både sött och fett lite bättre nu men jag äter inga större mängder och jag försöker hålla det till fredagar och/eller lördagar. 

Bjuda gästerna på något smarrigt

Självklart vill jag i alla fall kunna bjuda släkt och vänner som kommer på besök på lite gott. Som överviktsopererad behöver man ju inte äta det själv om man inte vill, eller så smakar man en mindre portion, precis som vanligt. Men gästerna ska ju inte behöva avstå från något ”onyttigt” bara för att jag kanske gör det, eller vad tycker ni? 

Härom helgen till exempel så fick vi lite oplanerat fina gäster och jag behövde fixa en dessert lite snabbt. Då dök detta enkla och lättfixade recept upp och jäklar vad gott det var! Det tar endast några få minuter att göra, förutsatt att man har ingredienserna hemma såklart! Riktigt härliga smaker av sommar som absolut funkar trots att hösten nu är här. Receptet räcker till 4 normala portioner, håll till godo!

Somrig fläder- och vaniljkräm med färska bär

4 dl vispgrädde

1 äggula

1,5 dl flädersaft

1 tsk vaniljpulver

Valfria färska bär

Vispa grädden hårt och rör därefter i äggulan, saften och vaniljpulver.

Lägg bären i skålar eller fina glas men spara några till dekoration. Toppa sedan med krämen. Jag dekorerade med en hel havrekaka med chokladfyllning den här gången men det går lika bra att krossa en valfri kaka och strö över. Eller varför inte ta lite granola?

Testa!

Följ mig gärna på instagram om du vill, minimagen18 kallar jag mig där

17+

Kommentarer

Hej igen! Dag 3 här efter min sleeve!! Just nu skulle jag önska det var lättare att söka här inne på Levdittliv, önskar se vad du/ni åt(drack) första flytveckan efter op. Har provat lite, men allt gillas inte riktigt av min nya mage :-O keldas potatissoppa som jag tänkte skulle passa med 0,5 dl som varm kvällsmat blev rejält magknip och jag blev livrädd för att lillamagen skulle spricka :-O så gärna tips på vilken sida nu/ni skrivit om just flyt vecka 1 efter op, eller om du vill skriva lite tips här 🙂
kram/Maria

0

Hej!🤗
Grattis och välkommen till minimageland! Hoppas att allt har gått bra!
Jag har faktiskt inte skrivit så mycket om den första tidens mat och anledningen till det är att jag inte började blogga förrän exakt 1 år efter min op.

Första flytveckan körde jag kall sockerfri nyponsoppa, drickkvarg i olika smaker och varm soppa som jag tillagat innan op och fryst in i miniportioner. Jag provade också några av Keldas soppor, men det funkade inte. Fick precis som du rejält med magknip och efter några dagars kämpande så bytte jag ut allt som innehöll laktos till laktosfritt istället för att testa om det kunde hjälpa. Då blev min mage mycket bättre. Eftersom Keldasopporna innehåller laktos så skippade jag dem. Körde lite varma koppen istället, utan laktos. Mixade också egna lite mer rinnande smoothies med frukt och laktosfri kvarg och yoghurt.

Min laktoskänslighet höll i sig några månader, sedan kunde jag successivt prova mig fram med sådant som innehåller laktos. Inte helt ovanlig bland oss som är magsäcksopererade har jag förstått. Men jag var väldigt försiktig i början.
Kämpa på nu och ta hand om dig! Det tar lite tid att lära känna den nya minimagen. Men det blir bättre, jag lovar! Kram på dig! 😘

0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed. New posts will not be retrieved for at least 5 minutes.

There may be an issue with the Instagram access token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

Click here to troubleshoot.