Fast nu pratar vi om sådant man äter och inte om någon dans, bara så att ni vet! 😁 

På somrarna gör jag ofta olika ”salsor”, det passar superbra både till grillat och andra kött- och kycklingrätter. Salsainnehållet kan man ju dessutom variera det i det oändliga! Min personliga favorit är nektarin- och jordgubbssalsa! Häromdagen lade jag ut en bild på instagram och det var flera stycken som ville ha receptet, så här kommer det! 

 

Gör så här:

  • Hacka 2 nektariner och lika mängd jordgubbar i önskad storlek och lägg i en skål.
  • Finhacka 1/2 rödlök och blanda i.
  • Blanda ihop 1/2 dl mango chutney och 1/2 dl sweet chili-sås plus lite finhackad persilja i en mindre skål.
  • Häll det sedan över den hackade frukten och rör om. Låt stå och dra en timme innan servering i kylskåpet.
  • Önskas lite mer hetta så går det utmärkt att finhacka lite röd chili och blanda i.

Man kan använda vilken frukt man vill egentligen och en annan jättegod variant är att byta ut nektariner och jordgubbar mot mango och ananas. Givetvis kan man även tillsätta andra örter också, istället för persilja så kan man ta gräslök eller koriander till exempel. 

Hållbarheten i kylen är en till två dagar, det vätskar sig väldigt och blir en rejäl ”sörja” till slut. Men å andra sidan brukar det bli väldigt lite över då det ofta har en strykande åtgång! 

Prova! Det är verkligen jättegott!

Följ mig gärna på instagram om ni vill: minimagen18

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg