Hej på er! Häromdagen var jag på det stora blågula varuhuset och köpte på mig lite nya glasburkar igen!

Bort med all plast!

Det var ett tag sedan nu som jag skrev ett inlägg om att jag försöker sanera hemmet på plast så gott det går. I samband med att jag gjorde min sleeve så insåg jag ju att varenda matlåda här hemma var av plast. Det kändes inte bra alls. Mitt mål sedan dess har varit att byta ut så mycket plast jag kan i hushållet och det går faktiskt framåt! Jag bojkottar numera mer och mer inplastad mat och även andra saker som är paketerade i plastförpackningar när jag handlar. Plast är inte bra för någon!

Vi som är magsäcksopererade behöver ju ha ett gäng burkar hemma till våra medhavda mellanmål. Jag som har lunch med mig på jobbet varje dag måste definitivt ha det. Vi har nu endast ett fåtal matburkar av plast kvar i hushållet och har dragit ner betydligt på all annan plastanvändning också.

Så här ser det ut i min ”lådlåda” för tillfället, nästan bara glaslådor numera:


Dessutom innehåller både kyl och frys en del glaslådor med mat redo att ta med:

   

 

Förresten, ett bra tips som jag kan dela med mig av är att köpa frystejp och märka alla matlådor, både i kyl och frys. I frysen kan det vara svårt att avgöra innehållet så där brukar jag skriva vad lådorna innehåller. Vi brukar även namna dem då det inte bara är jag i familjen som har med lunchlåda. I kylen är det oftast lättare att se vad som är i och då brukar jag bara datera lådan.

Det är dock lite ironiskt att emballaget runt tejpen delvis ska sorteras som plastförpackning…! 😳😜 Jag måste nog försöka hitta en annan sort som paketeras annorlunda. 

Hur tänker ni kring allas vår plastkonsumtion?

Följ mig gärna på Instagram om du vill!

15+

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed. New posts will not be retrieved for at least 5 minutes.

There may be an issue with the Instagram access token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

Click here to troubleshoot.