Bilden ovan är inte jag, men det kunde varit! För jag förändrade verkligen mitt liv och min kropp när jag tog steget och gjorde en gastric sleeve-operation! Numera är 37 överviktskilon borta med hjälp av världens bästa verktyg i kombination med viljan att förändra. Som mest har jag vägt nästan 50kg mer än vad jag gör idag. Men nu är jag viktstabil sedan nio månader tillbaka och jag mår så himla bra!

Då var då och nu är nu

Jag reflekterar ofta över min viktresa och kommer aldrig någonsin att glömma hur livet var som rejält överviktig. Det handlar givetvis inte bara om hur jag såg ut, även den mentala biten sitter djupt. Dit ska jag aldrig igen!

Då var jag en person som:

 • periodvis mådde ganska dåligt, var obekväm i min kropp och som gärna drog mig undan
 • hade väldigt dåligt självförtroende och som skämdes för den jag var
 • ofta var trött och orkeslös och som sov väldigt dåligt
 • otroligt lätt gick upp i vikt och höll ständigt på med bantningsförsök som misslyckades
 • hade provat alla bantningsmetoder som gick att uppbringa, men som ändå emellanåt bar på upp emot 50 kilos övervikt
 • befann mig i riskzonen för diverse överviktsrelaterade sjukdomar
 • hade sjukt dåligt samvete gentemot mina barn för att jag inte orkade leka med dem
 • gillade att laga mat och som åt för stora portioner och för mycket godis
 • var hänvisad till tjockis-avdelningarna och i mitt tycke tantkläder vid klädinköp och avskydde verkligen att köpa kläder
 • allra helst klädde mig i svart i syftet att försöka dölja min kropp
 • undvek att hamna på bild om det gick, agerade hellre fotograf om jag fick chansen
 • hatade och undvek alla fysiska aktiviteter, klarade inte av att svettas
 • ägde inga träningskläder, köpte ett par joggingskor vid ett tillfälle men använde dem aldrig…

 

En förändring var verkligen nödvändig

 

Numera är jag en person som:

 • mår bra, oftast är bekväm i min kropp och som syns mer och faktiskt tar plats
 • har ganska gott självförtroende och som gillar den jag är för det mesta
 • har mycket energi och ork, men tyvärr fortfarande sover sådär…
 • är normalviktig, viktstabil och har slutat att banta och svälta mig själv
 • har minskat risken betydligt att riskera att drabbas av sjukdomar på grund av övervikt
 • umgås mycket med mina numera stora barn och tränar ofta tillsammans med dem
 • fortfarande gillar att laga mat men som nuförtiden äter kontrollerade mängder av både mat och godsaker
 • verkligen gillar att shoppa, köper en hel del kläder och framhäver gärna min figur
 • försöker att köpa kläder som är mer färgglada även om jag fortfarande gillar svart
 • klarar av att se mig själv på bild, även om jag inte älskar det och försöker till och med att träna på att ta selfies då och då!
 • har ett behov av att träna mycket, varierat och regelbundet och svettas ofta och mycket
 • shoppar en del träningskläder, äger numera 6 par träningsdojjor och använder dem alla!

Följ mig gärna på instagram: minimagen18

Kommentarer

Tack för att du delar med dig! Låter så härligt att höra om din förändring inte bara att din vikt förändrats utan att ditt liv och din inställning till dig själv har blivit så bra!! Toklängtar till min sleeve -op, och har så svårt att vänta, men om min resa blir lika bra som din så vet jag ju att; den som väntar på något ”gott”…..
kram/Maria

Tack för dina fina ord! ❤️ Jag håller alla tummar och tår för dig, det kommer säkerligen gå jättebra! Det är nästan så att jag blir lite avis på dig som har hela resan framför dig. Men bara nästan! Stort stort lycka till! Tack också för att du läser och kommenterar! 😍

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins
Error: Cannot add access token directly to the shortcode.