Då var det måndag igen, hoppas att ni trots allt har haft en bra helg i dessa skrämmande och omvälvande virustider. Solen har strålat generöst i min del av Skåne hela helgen även fast vi fick en aning snö också. Den låg dock inte kvar nån längre stund vilket är skönt tycker jag.

Enkelt och gott

Idag tänkte jag återigen bjuda på ett av mina gamla välbeprövade toppenrecept. Upptäckte nu att jag faktiskt delat receptet förut, så kan det bli ibland! I alla fall så åt vi det i helgen så idag ligger det lite överblivna lasagnerester i min lunchlåda, mums! Receptet är väldigt simpelt, det kräver väldigt lite förarbete och dessutom går det väldigt snabbt att tillaga. Det är i princip bara den färdigstuvade spenaten från frysen som behöver tinas och osten som måste rivas. Sedan är det bara att köra ihop det hela till en otroligt god lasagne. 

Eftersom maken är glutenintolerant så gör jag min variant med glutenfria lasagneplattor, ingen märker någon skillnad, jag har testat. Men det gör man ju självklart som man vill.

Recept

 • 250 g lasagneplattor
 • 400 g kallrökt lax i skivor
 • 3 dl matlagningsgrädde
 • 100 g riven prästost
 • 200 g riven mozzarella
 • 750 g stuvad spenat
 • svartpeppar
 • muskot

Gör så här:

 • Tina den stuvade spenaten enligt förpackningen och krydda med lite riven muskot.
 • Smörj en eldfast form
 • Varva tre lager i ordningen: plattor, spenat, lax, svartpeppar, ost och grädde
 • Grädda i ugnen i ca 30 minuter

Testa gärna! Går även utmärkt att frysa in!
Hoppas att ni får en bra vecka och var rädda om er!
Följ mig gärna på instagram för dagliga uppdateringar.

Kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins
Error: Cannot add access token directly to the shortcode.