Jag älskar verkligen asiatisk mat, det är bland det bästa jag vet! Ja, så länge den inte innehåller koriander förstås för det är verkligen ingenting för mina smaklökar. Man brukar säga att antingen älskar man koriander eller så hatar man det, det finns liksom inget däremellan. Jag tillhör den gruppen människor som verkligen avskyr koriander och som upplever att det smakar äckligt parfymerad tvål och inget annat och det ska tydligen bero på mina gener har jag förstått. Men smaken är ju bekant som baken och tur är ju det!

Läste någonstans ett påstående om att koriander är en oumbärlig krydda i det asiatiska köket och det må så vara. Har också läst något om att om man gillar asiatisk mat så älskar man förmodligen koriander. Nej, det där stämmer i alla fall inte in på mig. Till min stora glädje så finns det finns massor av god asiatisk mat UTAN koriander, jippi!

Den här goda koreanska rätten åt vi häromdagen och den föll mig verkligen i smaken. Receptet dök upp i mitt flöde men jag har modifierat det lite precis som jag brukar.

Ingredienser:

 • 150 g nudlar
 • 400 g nötfärs

Marinad:

 • 3 msk japansk soya
 • 1 msk sesamolja
 • 1 msk socker
 • 2 tsk risvinäger

Wok:

 • rapsolja till stekning
 • 1 rödlök, skuren i tunna skivor
 • 75 g vitkål, strimlad
 • 1 morot, strimlad i tunna stavar
 • 50 g sockerärtor, tunt strimlade
 • 75 g böngroddar

Woksås:

 • 1 msk japansk soya
 • 1 msk gochujang
 • 1 dl hoisinsås
 • 1 tsk salt

Gör så här:

 • Blanda ihop alla ingredienser till marinaden och häll över färsen. Blanda och ställ åt sidan.
 • Koka nudlarna nästan klara och skölj dem i kallt vatten,
 • Rör ihop alla ingredienser till woksåsen.
 • Hetta därefter upp en wokpanna eller stekpanna och stek snabbt nötfärsen i oljan.
 • Tillsätt rödlök, morötter och vitkål och låt fräsa ytterligare någon minut.
 • Tillsätt sedan nudlar, sockerärtor och till sist böngroddarna och fräs ytterligare någon minut.
 • Häll woksåsen över alltsammans och rör snabbt ihop till en krämig röra.
 • Servera genast!

Garanterat korianderfritt!😜 Hiss eller diss? Prova!

Jag gjorde en rejäl laddning och fick några matlådor också, perfekt! Vi åt förresten avokado till, det passade väldigt bra.

Följ mig på instagram, där uppdaterar jag varje dag.

Kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins
Error: Cannot add access token directly to the shortcode.