Jag älskar pizza! Men min minimage delar inte riktigt den uppfattningen med mig tyvärr. Den visar det tydligt genom att bli uppblåst och ofta genom att ge ifrån sig de mest underliga ljud, gärna på högsta volym! Så vanlig köpepizza blir det sällan, och detsamma gäller för den hemgjorda varianten också för den delen.

Jag har nämligen kommit fram till att jag troligen är lite känslig för gluten. Har inte varit hos läkare utan har testat på egen hand. Magen är lugnare och trevligare utan gluten så då undviker jag det så långt det går.

Men, det går ju inte att komma ifrån att pizza är väldigt gott! Så vad gör man då? Jo, tortillapizza! Eller latmask-pizza som dottern kallar det! Då slipper man nämligen hela den biten med deg som ska jäsa och kavlas ut och så. Man kan gå direkt på den lite roligare biten, nämligen fyllningen! Dessutom finns det numera glutenfria tortillabröd som är helt ok. Två flugor i en smäll alltså!

Så här gör jag:

2 tortillapizzor:

Bred chilisås på, snåla inte!

Lägg därefter på den fyllning som önskas. På dessa hade jag strimlad pepparsalami, skivade körsbärstomater och lite hackad salladslök. Därefter kryddade jag med oregano och timjan.

Sedan är det dax för osten. Även här säger jag: snåla inte! Ju mer ost, desto mjukare och saftigare resultat. Här valde jag tre olika sorter, det var det som fanns hemma. Först skivade jag vanlig herrgårdsost och lade på, därefter rev jag lite västerbottenost över. Till sist smulade jag en mozzarellaboll över, en boll var ganska lagom till två pizzor. Därefter kryddade jag lite igen. Denna gång med oregano och lite chilipulver.

Sista momentet är såklart ugnen. Jag satte den på 200 grader och hade pizzorna inne i 14 minuter, varav den sista minuten enbart på övervärme 250 grader för att få lite gyllene färg på osten.

Jag gör ofta flera stycken och förvarar i kylen. Lätt att ta fram till mellis till exempel, har faktiskt hänt att jag ätit det till frukost också! 

Min tallrik före och efter idag:

 

Jätteenkelt och jättegott som Mat-Tina skulle sagt! Trevlig lördagskväll på er!

Följ mig gärna på Instagram: minimagen18

Kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins
Error: Cannot add access token directly to the shortcode.