Hej på er, hur har ni det? Den här jäkla pandemin påverkar oss, det är riktigt oroligt. Mycket blir ju inställt, socialt umgänge, resor, evenemang och andra åtaganden. Riktigt tufft är det med alla varsel och jobbtillfällen som försvinner och hela världsekonomin som går neråt. Alla blir vi drabbade på något sätt och världen är sig inte lik och vi vet inte om framtiden blir det heller riktigt.

Tyvärr har jag lite hypokondriska drag och går ständigt omkring och känner efter hur jag mår. Det är mycket tvättande och spritande av händerna hela tiden och torrsprickorna frodas. I början slukade jag alla nyheter om Covid-19 och antal smittade, döda och så vidare, men det blev helt ohållbart. Numera har jag valt bort mycket av alla nyhetsuppdateringar för det tar för mycket av min energi. Jag tar in det i mindre doser helt enkelt.

Vardagen har förändrats

Jag arbetar ju i grundskolan som specialpedagog och behöver vara på min arbetsplats större delen av min arbetstid. Möjligheten att arbeta hemifrån funkar bara till viss del och utsattheten för baciller och virus är ganska stor. Det är svårt med den sociala distanseringen i skolan och ännu värre för dem som arbetar inom förskolan såklart. Epidemiologerna från Folkhälsomyndigheten har hittills sagt att barn och ungdomar inte är smittbärare men råd och rön ändras hela tiden och inget är såklart helt säkert. Jobbigt läge tycker jag, mina kolleger skickar hem snoriga och hostiga elever varje dag och varenda gång någon hostar till eller nyser så stelnar man till och känner efter ännu mer… Många kolleger är frånvarande och dessutom blir det ofta dubbelt arbete för att de elever som hålls hemma på grund av rädsla och/eller karantän också ska få någon sorts meningsfull undervisning om än på distans.

Nu är det i alla fall påsklov för mig en vecka framöver efter en turbulent och oviss tid. Skönt att ladda batterierna lite och sedan får vi se hur det blir framöver i skolvärlden.

Svårt för våra äldre

Det som är absolut jobbigast privat just nu är restriktionerna när det gäller våra 70-plussare. Min pappa är änkling och min svärmor är änka sedan något år och det är otroligt tufft för dem. Inte nog med att de lever med ständig saknad efter en livskamrat, de blir så himla ensamma nu också. Dessutom blir det otroligt jobbigt att inte få röra sig fritt eller ens kunna handla sin egen mat. Man kan ju bli sjuk av ensamhet och tristess också, inte bara virus…

Själv tycker jag att det är svårt med vad som är ok att göra. Träningen till exempel, jag älskar ju mina grupp-pass på gymmet! Hitintills har jag hållit fast vid dem, vi är ju färre deltagare för mer plats och större avstånd. Man spritar och torkar av både före och efter och jag går inte in i omklädningsrummet alls numera. Själva gymträningen med maskiner och redskap kan jag vara utan men passen vill jag helst fortsätta med, jag mår så bra av dem! Vi får se lite framöver hur det blir.

Maten då?

Jo, det är ju som med allt annat, det går upp och ner. Just nu har jag lite dålig fantasi, är inte så matinspirerad och går omkring och är sugen på nåt gott hela tiden. Kommer emellanåt på mig själv med att då och då dra i kylskåpsdörren för att se om det möjligen dykt upp nåt gott sedan sist jag kollade… Men det får jag nog ta tag i känner jag för det är så lätt att de dåliga valen tar över annars.

Hoppas att ni har det så bra som det går i dessa tider och så får vi försöka göra det bästa av situationen. Jag passar på att röra på mig och njuta av våren utomhus på behörigt avstånd från andra den här lediga veckan och så hoppas vi att det vänder och att allt blir bättre väldigt snart igen.

Kram på er!

Följ mig på instagram, där uppdaterar jag dagligen.

21+

Kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed. New posts will not be retrieved for at least 5 minutes.

There may be an issue with the Instagram access token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

Click here to troubleshoot.