Jag är otroligt glad och tacksam för min gastric sleeve, det upprepar jag ofta! Den här operationen är verkligen för livet. En superchans som jag gav mig själv och som jag verkligen tänker ta tillvara på. Därför följer jag verkligen alla råd och rekommendationer som jag fick före och efter operationen. Alla utom ett… nämligen vätskeintaget. 😱

Det här med att dricka kranvatten…

Mitt drickande är verkligen i underkant överlag, det är jag fullt medveten om. Men jag har verkligen så svårt för att dricka vanligt vatten, jag tycker inte att det är gott! Och det har inget att göra med ytspänningen som verkar vara fallet för många magsäcksopererade. Jag har försökt med att blanda i några droppar fun light eller zeroh, men det funkar inte bättre för det.

Jag tror att jag har provat allt! Jag har en massa fina vattenflaskor, både hemma och på jobbet. Jag fyller dem och sätter klockan som påminnelse för att dricka och allt möjligt. Jag smaksätter med frukt och bär men det lockar ändå inte.

De enda gånger jag faktiskt klarar av att dricka vanligt kranvatten är när jag tränar. Då kan jag plötsligt dricka litegrann under ett träningspass utan problem, väldigt märkligt. Antagligen för att jag svettas en hel del då är min egen slutsats och analys. Så det är ju tur att jag fått till träningen numera och att det faktiskt är en del av min vardag. Det gör ju faktiskt att jag får i mig lite vanligt vatten i alla fall.

Vad dricker jag istället?

Kolsyrat vatten är det bästa tycker jag. Jag har inga som helst problem med kolsyran förutom att jag ”rapar” lite extra precis i början. Tyvärr blir det även en del Pepsi max och Loka crush. En och annan Nocco slinker också ner emellanåt. Förutom kolsyrade drycker så dricker jag även en kopp te då och då, men då måste jag ha en skvätt mjölk i. Kaffe däremot har jag aldrig lärt mig att dricka.

Jag tycker ju själv att jag oftast är en ganska klok person, men det här med vattenintaget klarar jag tydligen inte ut riktigt. Vätskebristen blir ju tydlig för mig emellanåt i form av huvudvärk och yrsel ibland när jag reser mig upp. Trots det skärper jag inte till mig. Jag måste verkligen bättra mig och börja dricka mer vatten, är det någon som möjligen har fler bra tips på hur?

Kommentarer

Jag kan sakna kranvattnet då jag drack mycket av det förut. Men jag har lärt mig att dricka det med några droppar äpplecidervinäger i. Jag t om gillar smaken av det nu och har märkt att jag har ökat andelen vinäger. Jag har alltid haft problem med magkatarr och kan inte dricka funlight eller andra drycker med sötningsmedel då det förvärrar magproblemen. Däremot så blir magkatarren nästan obefintlig när jag dricker vatten med vinäger i. Dessutom så sägs det att vinäger ökar förbränningen👏🏻. Testa med några droppar i början och öka efter ett tag.

Jag har också sjukt svårt med vätskeintaget. Jag blir aldrig törstig och det tar emot att dricka. Vet inte varför. Försöker alltid ha en flaska nära med och snutta, men ovanligt att jag ens får i mig en sån halvliter 🙁 Svårt att hinna också mellan måltiderna tycker jag. Dricker väldigt långsamt… supersvårt!

Ja, jobbigt läge liksom! Har samma känsla, är inte heller törstig speciellt ofta. Tufft läge när man vet med sig att vätskebristen finns och ändå inte får i sig tillräckligt med vätska…
Inte för att det hjälper något eller någon, men ändå skönt att veta att jag inte är ensam. Vi får kämpa på helt enkelt! 💪🏻🤗

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins
Error: Cannot add access token directly to the shortcode.