Mozzarella är något jag äter ofta! Både som den är eller i smält form, till exempel på pizza eller ovanpå gratänger. En riktigt god Insalata Caprese kan jag bli riktigt lycklig av! Proteinrikt, enkelt och vansinnigt gott! Ibland äter jag det till frukost, ibland till lunch. Funkar som mellanmål också.

Originalreceptet kommer från Capri och består av skivade tomater, skivad buffelmozzarella, basilikablad och olivolja ringlad över härligheterna! Jag brukar variera den ibland och jag lägger ofta och gärna till avokado och/eller salami till exempel.

      

   

En annan favorit är Burrata som är en extra krämig variant av mozzarella. Innehållet flyter ut när man skär i den, så det är inget man direkt skivar upp som man ofta gör med en vanlig mozzarella!

Har också testat Scamorza som är rökt mozzarella. Den är lite fastare i konsistensen med en lätt sälta. Lite speciell i smaken, men perfekt att smaksätta pastarätter eller att smälta över gratänger eller ugnsbakade grönsaker om man gillar den.

Ja, mozzarella skulle jag kunna äta alla dagar i veckan!?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg