
Baricols proteinbröd
Heej, de var ett tag sen. Fullt upp med jobbet som tar mycket energi, hemmet, sömnlös osv osv. Helt enkelt en dålig...
Som viktopererad äter jag inte mjukt bröd varje dag längre. Och när jag väl äter det så väljer jag oftast mörkare varianter med lite mer fibrer, men inte nödvändigtvis med en massa korn och fröer i. Emellanåt tröttnar jag dock på köpebröd och för ett tag sedan hittade jag efter lite letande min älskade mammas recept på det godaste brödet ever! Det är verkligen mustigt och riktigt saftigt och går väldigt snabbt att baka eftersom det inte ska jäsa alls. Mamma bakade alltid det till buffébordet både till jul och påsk och även ibland till andra speciella tillfällen.
Jag har dock ingen aning om vem brödet är uppkallat efter, mig veterligen har vi aldrig haft någon i släkten med namnet Märta. Men det kvittar, gott är det i alla fall! Sedan är det väl i och för sig inte jättefullt av fibrer, plus att det inte är osötat heller. Men skit i det, man ska ju leva också tänker jag.🤪 Smaken är inte direkt söt men om du är väldigt sockerkänslig så ska du kanske vara lite försiktig med att äta det med tanke på sirapen och de sötade rårörda lingonen.
Alltså det här är sååååå himla gott, testa vetja och lämna gärna en kommentar om vad ni tyckte.
Följ mig på Instagram om ni vill, där uppdaterar jag dagligen. Stor kram på er och ha en härlig helg!
Heej, de var ett tag sen. Fullt upp med jobbet som tar mycket energi, hemmet, sömnlös osv osv. Helt enkelt en dålig...
Fågelkvitter, grönska, träden som vajar i vinden och solens gyllene strålar förgyller mitt kvällsmål idag. Kanske...
Men mums så goda de ser ut, snor ditt recept rakt av utan att skämmas 😀
Det gör du alldeles rätt i! 🤗🤩
Provade detta bara ett par dagar efter att du delat med dig av receptet och det blev jättegott! Redan ikväll är det dags för en ny omgång 😀
Åh vad kul att du gillar det! 🤗😍 Jag älskar verkligen det brödet för det väcker en massa barndomsminnen till liv!