Idag fyller min sleevade lilla mage 2 år, grattis till mig! 

Det är helt otroligt att det redan har gått 2 år sedan jag checkade in på Aleris Obesitas tidigt den där onsdagsmorgonen. Självklart var jag väldigt förväntansfull men framför allt hade jag hjärtat i halsgropen! Vad gav jag mig egentligen in på? Tänk om det inte skulle funka och jag inte skulle få valuta för pengarna vi satsade på min operation? Eller ännu värre, tänk om jag var en av dem som kanske skulle drabbas av en massa komplikationer? Ja, det var mycket grubblande där kan jag lova, men tänk vilken positiv förändring det blev!

Före

 • Tjejen på bilderna ovan vägde alldeles för mycket.
 • Hon befann sig i olika skeden i livet på bilderna, men en gemensam nämnare på samtliga är alla överviktskilon som plågade henne.
 • Hon skämdes så för alla misslyckade försök till att minska i vikt, både inför sig själv och andra.
 • Klädseln var allra helst svart på grund av viljan att synas så lite som möjligt. Men eftersom det inte alltid fungerar, på dop och på bröllop till exempel, så tvingades hon ibland till sin fasa till mer färgglada alternativ.
 • Att shoppa kläder var plågsamt och inget hon ägnade sig åt om hon inte var absolut tvungen. Känslan av uppgivenhet och besvikelse som alltid uppstod i provrummet när inga plagg passade undveks till varje pris.
 • Hon kände sig stor och oformlig, den fysiska orken var minimal och inget var egentligen speciellt roligt. Att åka skidor till exempel var jobbigt med alla extrakilon så det undveks hon helst.
 • Hon ser glad ut på flera av bilderna för att situationen ibland krävde det. Men det var otroligt jobbigt inombords, att bli fotograferad gillade hon inte! 
 • Den här tjejen kände sig helt enkelt otroligt hindrad av sig själv och sin egen kropp.

Efter

 • Tjejen på ovanstående bilder väger idag nästan 50 kilo mindre än sitt tyngsta jag.
 • Hon är numera hälsosamt normalviktig, viktstabil och håller sig inte i bakgrunden längre, hon lever ett helt annat liv än tidigare.
 • Hon shoppar mer än gärna kläder och det är inte längre några som helst problem att hitta nåt snyggt som passar. Det mesta i storlek M eller 38/40 sitter bra, till och med nån 36:a funkar ibland, vilken lycka!
 • Färgtemat i garderoben är inte längre enbart svart, även om det faktiskt fortfarande är en favoritfärg! 
 • Träningen har blivit en stor och viktig del av livet och hon tränar för att må bra, inte för att hon måste. Hon har blivit piggare, starkare och konditionen är numera på en betydligt mer hälsosam nivå.
 • Den här tjejen är helt enkelt inte längre ett hinder för sig själv.

Lite skillnad är det allt

Ett annat liv

Trots att det som sagt har gått 2 år så har jag ibland fortfarande svårt att ta in hur mycket livet har förändrats. Hjärnan hänger inte riktigt med. Jag lät tidigare min övervikt hindra mig från att göra saker och jag levde faktiskt ett liv som jag inte tyckte om. Jag har tidigare beskrivit det i mitt allra första blogginlägg här på levdittliv.se.

Självklart är det psykiska måendet och självkänslan såklart präglad av alla år som överviktig och det kommer jag alltid att få jobba med. Men numera har jag helt andra förutsättningar att faktiskt kunna hantera det. En överviktsoperation är ett fantastiskt verktyg!

Jag finns, jag tar plats och jag skäms inte längre för mig själv och min kropp!

Följ mig på instagram om du vill!

Kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins
Error: Cannot add access token directly to the shortcode.