Hej! För ett par veckor sedan gjorde jag ett inlägg om helgens matintag. Det blev väldigt uppskattat och flera har hört av sig och vill ha mer sånt, så kul! Då kör vi ett till då tänker jag!

Helgens frukostar

Jag är ju ingen frukostmänniska och i veckorna äter jag oftast kesofrutti med bär/frukt till framför datorn på jobbet. Då har jag varit vaken ett tag så då funkar det. Men på helgerna har jag ju möjlighet att vänta lite med att äta på ett annat sätt och såklart så lyxar jag gärna till det lite mer. Och vem gör inte det egentligen?

Pizza x 2

Pizza kan man inte få för mycket av och dessutom fullkomligt älskar jag pizzasalladen från ”vår” pizzeria. Så på fredagen hämtade vi ”köpepizza” och jag väljer nästan alltid en capricciosa. Den räcker till tre till fyra måltider till lilla minimagen, jag brukar lägga några färdigskurna trekanter i frysen för framtida behov, smidigt.

Luncherna

Ofta består luncherna av rester från dagarna innan, men den här helgen skippade jag det. Efter träningen på lördagen gjorde jag istället en enkel tortillapizza (pizza nr 2 denna helg) toppad med prosciutto, ruccola och pinjenötter. Söndagslunchen blev lite plock i form av rostbiffsskivor, remoulad, rostad lök, tomater och avokado.

Trerätters familjemiddag

På lördagskvällen träffades vi alla i lilla familjen och åt gott och spelade sällskapsspel tillsammans, maken, sonen med flickvän och dottern, så mysigt! Dottern och jag fixade till en trerättersmeny och det blev så himla gott! Lax- och sparristallrik till förrätt, pestokycklinggratäng och ris till huvudrätt och en fantastisk chokladcheesecake till dessert!

Till sist blev det långkok även denna helg

Det är otroligt smidigt med en Crock-Pot! Den här söndagen blev det fläskytterfilé som fick puttra i drygt 5 timmar, otroligt mört och väldigt, väldigt gott! Till det ugnsrostade jag potatis, sötpotatis och morötter och serverade ett par olika såser till, bea och fetaostcreme, mums!

Unnar mig, men inte hela tiden

Som jag har skrivit om tidigare så äter jag gott, försakar absolut inget utan tvärtom, jag gillar att sätta lite guldkant på maten på helgerna. Trots det håller jag mig viktstabil och det mina vänner är en otroligt härlig känsla som jag fortfarande har svårt att smälta såhär drygt 2 år efter min sleeveoperation! Men jag äter ju inga mängder längre, har ju slutat att överäta, gör bättre val överlag och tränar en hel del och det verkar fungera bra så här långt i alla fall.

Men även solen har sina fläckar emellanåt, man är ju inget helgon. Såklart slinker det ner lite gott också ibland, jag dök till exempel ner i denna några gånger under helgen:

Följ mig gärna på instagram för dagliga uppdateringar om ni vill.

Kommentarer

Va gott allt ser ut!! Jag vågar inte äta nåt ”onyttigt”. Äter inte bröd, pasta, godis, chips… tränar och äter små portioner, ändå visar vågen 1 kg plus. Den paniken som kikar in efter ”bara” 4 mån efter op är vidrig.. Så otroligt rädd..

Hej! Tack! 😘
Du ska veta att jag var också rädd i början! Orolig för att äta för mkt och orolig för att gå upp i vikt. Vågade inte heller mig på sötsaker eller snacks i början. Men det tänket har jag mer eller mindre lagt ner och det är något jag har jobbat hårt på! Efter hand har jag ju sett att vågen håller sig hyfsat stabil, den pendlar numera 1-2 kg upp och ner varje månad beroende på mens och ägglossning.
Är fortfarande restriktiv med bröd och pasta för att min IBS-mage inte gillar det, men annars kan jag äta det mesta och det är jag supertacksam för. En del är betydligt mer sockerkänsliga till exempel och då ska man ju låta bli så klart.
Om jag ska råda dig så försök att inte stressa upp dig för mycket, kroppen har en förmåga att reagera på det och stanna upp eller till och med öka. Vissa hamnar på platåer och då får man vänta ut dem helt enkelt. Du gör allt rätt men det oxå tar att lära känna sin nya mage.
Kram till dig och stort lycka till! 🤗💕

Så skönt att känna att man inte är ensam! Också ca 3 månader sedan gbp och är ofta orolig att äta för mkt eller för lite, tillräckligt ”nyttigt”, proteinrikt och omväxlande… Har lyckats vänja mig av med vägning varje dag i alla fall.. superstressande när man hamnar på platåerna! Det är skönt att kunna få råd och tips genom levdittliv på min spännande resa mot ett friskare, mer harmoniskt jag.

Vad roligt att du hittat hit! 🤗 Vi är ju många som gör våra viktresor och har ju alla olika utgångsläge och förutsättningar, men olika råd och tips kan man alltid sålla lite bland och försöka ta till sig det som passar en själv.
Det tar tid att lära sig hur minimagen fungerar och viktplatåer är aldrig roligt. Men stress och oro är inte heller bra och påverkar mer negativt än vad man kan tro. Prova att kanske ställa undan vågen ett tag. Ge det tid, även om det ibland inte händer så mycket på vågen så brukar det hända saker med kroppsformen ändå.
Tack för att du läser och kommenterar! Lycka till!

Wow det här är inte alls den typen av mat (eller mängd) som jag trodde man kunde äta efter operationen! 😍

Hej!🤗
Jag äter alltid på en assiett numera och det gör att det ofta ser mer ut än vad det verkligen är. Ibland orkar jag äta upp, ibland inte. Jag mäter eller väger sällan min mat utan äter tills jag blir mätt. Emellanåt tror hjärnan att magen orkar mer än vad det gör och då får jag lämna kvar en del på tallriken. Men jag orkar inga fullstora portioner, även om en del äter mer eller mindre normala portionsstorlekar efter ett tag, men det är väldigt olika det där.
Jag kan äta det mesta efter min sleeve, har enbart ”dumpat” vid ett par tillfällen och det är jag otroligt tacksam för. Har varit viktstabil i mer än 1,5 år nu och är så himla glad för att allt har funkat så bra!😁🤩

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins
Error: Cannot add access token directly to the shortcode.