Tyvärr har det varit så för mig mer eller mindre i hela mitt vuxna liv. Jul- och nyårshelgerna har oftast inneburit att antalet kilon ökat ytterligare och därmed även ångesten.
Ni vet: Måste verkligen banta nu! Måste ta tag i träningen, var kan jag hitta träningskläder i större storlek? Eller den klassiska: Nu måste jag köpa det där dyra träningskortet igen!  Ja, ni fattar. 

Dags att ta itu med vikten igen…

Det går inte ens att räkna hur många gånger jag har börjat en ny bantningskur eller pulverdiet direkt efter nyår. Viktväktarna, LCHF, Cambridgekuren eller Itrim, jag har testat dem alla och många fler. Några gånger har jag ju gått ner ganska rejält med kilon. Men oftast har jag tröttnat efter en tid och därefter gått upp de få kilon jag lyckats bli av med plus lite till. Därmed kom såklart skammen både inför min omgivning och för mig själv. Jag hade ju misslyckats igen. Och jag blev bara större och större för varje år…

Den här rejäla donnan gillade varken att banta eller träna. Hon orkade inte helt enkelt och tillbringade istället största delen av sin fritid i soffan.

Träningsmånaden januari

Det hör ju nästan till att man ska göra en ”nystart” direkt efter nyår. Även om jag inte direkt kallade det för nyårslöften så brukade jag försöka ta tag i att börja banta och att sätta fart på träningen då. Inte helt ovanligt, eller hur? Men för det mesta har de löftena till mig själv om ett smalare och aktivare liv gått i stöpet ganska snabbt. Det dyra gymkortet har sedan blivit undanlagt och promenaderna eller de smått pinsamma försöken till löpturer har ebbat ut ganska snabbt. Men inte nu längre!

Min sleeve blev vändningen

Tack vare min sleeve har jag tappat 37 kilo, kroppen orkar betydligt mer nu och jag är starkare både fysiskt och psykiskt. Numera tränar jag regelbundet och mår så himla bra av det och jag gör det för att jag kan och vill, inte för att jag måste!
Dessvärre har ju Covid-19 satt sina käppar i hjulet och jag har valt bort gymträning och alla träningspass i grupp. Som 
jag saknar min BodyStep!

Men jag känner faktiskt ingen stress och press över utebliven träning. Istället håller jag igång med promenader och lite hemmaträning.
Nu har dessutom en vän utmanat i en challenge som innebär minst 175 träningspass fram till midsommar och jag har hakat på. Minst 30 minuters träning/rörelse per pass och det innebär träning varje dag framöver. Jag tänker att det kommer bli mycket promenader just nu, lite hemmaträning och kanske, kanske att man vågar sig till gymmet igen inom en snar framtid. Det ser jag fram emot! På riktigt!

Andra ”nyårslöften” numera

Jag brukar, som sagt, inte ha några andra speciella nyårslöften egentligen. Och numera har jag förhoppningsvis slutat att banta för evig tid framöver och träningsångest och viktnoja tillhör mitt gamla liv innan sleven.

Det här året har jag istället lovat mig själv att jag ska fortsätta vara snäll mot mig själv med allt vad det innebär och jag ska fokusera på sånt som jag mår bra av. Bort med stress, för stora krav och oro och så ska jag definitivt sluta att ta skit. Jag duger som jag är! Och så ska jag bli bättre på att dricka vatten! Lite ”spridda skurar” och en aning kryptiskt kanske men det blir bra det här!

Jag finns på instagram där jag uppdaterar dagligen med diverse matbilder, lite tankar och reflektion och en och annan träningsbild då och då.
God fortsättning på det nya året och stor kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins
Error: Cannot add access token directly to the shortcode.