Äntligen kunde vi göra en Londontur igen! Som vi har väntat och längtat!
I normala fall brukar vi tycka om att resa till och uppleva nya ställen, men just London har en speciell plats i våra hjärtan. Dit har vi åkt många gånger och när dottern bodde där i drygt ett år för några år sedan lärde vi känna staden på ett annat sätt än tidigare. Därför har vi bestämt att London är ett ställe vi måste besöka minst en gång per år, gärna fler. Vi har hittat våra små smultronställen och shopping, fotboll och allt annat som är speciellt med just denna stad gillar vi skarpt.

Pandemin satte ju liksom stopp för allas resplaner så nu var det ju drygt ett par år sedan vi sist tog en tur till den brittiska huvudstaden, long time, no see! Just den här turen har vi dessutom bokat om ett par gånger och det var först nu som vi kände att vi vågade resa när alla restriktioner har lättat betydligt. Det enda vi behövde göra var att testa oss för covid-19 inom 48 timmar från ankomst. Det var vi tvungna att boka och betala för redan innan avresa. Ja, och så ska man ju vara fullvaccinerad såklart. I övrigt så är det munskydd som gäller i all kollektivtrafik och så fort du går in på en tunnelbanestation till exempel och överallt uppmanas man att hålla avstånd.

Minimagen måste skötas! 

Jag gjorde min sleeve för lite mer än 3,5 år sedan och har lärt mig hur min minimage funkar. Minst var tredje timme måste jag äta och det går inte att slarva med mellanmålen alls. Då kommer blodsockerfallen som ett brev på posten. Det undviker jag därför gärna i möjligaste mån. Har alltid lite reservkost med mig både i handväskan och på hotellrummet exempelvis.

Risken vid en sådan här resa är ju bara att man hamnar i kolhydratsträsket om man inte passar sig. Trekantsmackor, baguetter och andra brödbaserade mellanmål vimlar det ju av, för att inte tala om alla french fries som finns överallt att ta till. Eller kakor och waffles och annat. Nej, jag behöver mer protein, i alla fall att ”grunda med”. Äter jag lite mer proteinrikt först så klarar jag därefter faktiskt av att äta något sött eller lite sådant som är mer kolhydratladdat.
På tal om sött så måste jag faktiskt tipsa om bästa och lyxigaste fikan på Kahve Dünyasi, där har de godsaker vill jag lova! Deras chokladfondue exempelvis är to die for, så dit går vi varje gång vi är där! Glöm inte att käka lite protein innan bara!

Det finns bra alternativ!

Marks&Spencer har faktiskt bra grejer. Deras on-the-go-sortiment är toppen! Det finns en massa portionsförpackad mat att välja på. Nyttigare sådan alltså! Såklart trekantsmackor och annat brödbaserat, men också annat. Min favorit är räkor och dip som finns i några olika varianter. Finns även laxbitar och falafelbitar, olika sallader med tillhörande proteinkälla, färgglad färdigskuren frukt i små byttor är bra att komplettera med. Och nötter! Även små förpackningar med sushi i olika varianter och även några små bowls med naturell yoghurt i botten. Toppengrejer för en minimage!

Även Pret har ett okej sortiment och jag köper exempelvis gärna deras ”Five Berry Bowl” med naturell yoghurt i botten och granola på toppen eller varför inte ”Mango and Banana Sunshine Bowl”? Riktigt goda!

Många steg blir det

Vädret har varit toppen, inte en regndroppe i sikte faktiskt utan mestadels klart väder, flera dagar med inslag av sol. Vi har vår vana trogen startat våra dagar med motion i Hyde Park innan frukost. I mitt fall blev det snabba powerwalks, riktigt härligt. I övrigt har vi såklart promenerat massor överallt så stegräknaren har jobbat hårt! Men vi har också cyklat en del och även åkt tunnelbana.
Självklart har det blivit en del shopping, några besök på Primark bland annat. Och så köpte jag mig ett par nya träningsdojjor på Lillywhites, det var hög tid att uppdatera inomhusträningsskorna!

 

Nu är vi dock på hemmaplan igen, fem härliga Londondagar blev det denna gången och nu får vi vänta till slutet av sommaren då vi tar nästa tur dit.

Är det förresten någon som har några trevliga, kanske inte så vanliga Londontips så skriv i kommentarerna. Vi kan kanske tipsa varandra!

Kram Ursula

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins
There has been a problem with your Instagram Feed.