Jag brukar sällan avge några nyårslöften och det här är väl egentligen inget sådant heller. Men nu på det nya året har dottern och jag i alla fall tagit tag i att vi ska äta mer vegetariskt och jobbar lite mer aktivt på att få in det tänket. Igen får jag väl medge, har ju liksom tagit tag i det förut
Vi vill vara lite snällare mot vår värld och bli flexitarianer helt enkelt. Just nu är målet är minst 4 vegetariska måltider i veckan.

Nytt tänk

Egentligen äter vi inte så mycket rent kött utan det blir betydligt mer kyckling och korv för vår del och det skulle jag vilja komma ifrån lite. Det är såklart inget fel i att använda livsmedel som ersättning för kött som exempelvis quorn i en kycklinggryta istället för kyckling. Men jag är mer intresserad av att vilja lära mig att laga nya vegetariska rätter med nya smaker på ett nytt sätt liksom.
Fokus måste dock fortfarande till största delen vara på protein. Visst äter jag kolhydrater också, men mer som tillbehör. Jag känner ofta att om en måltid är baserad på huvudsakligen kolhydrater så blir jag hungrig fortare. Mättnadskänslan blir också annorlunda än om jag fokuserar på protein, svårt att förklara hur…

Ny inspiration

Som ni förstår så letar jag just nu efter vegetarisk inspiration, ja helt enkelt bra vegorecept med fokus på protein. Om någon sitter på en bra vegetarisk receptbank så är ni mer än välkomna att höra av er för alla tips mottages tacksamt!
De båda kokböckerna som syns nedan är hemklickade och lär hamna i brevlådan i veckan som kommer. Det ska bli spännande att ta sig an dem!

 

Följ mig gärna på instagram om ni vill!

Kommentarer

Här kommer tips på en supergod måltid.
Vegetarisk bolognese med röda linser.
Googla på det, det är från tidningen ”allas”

Sanna Brådings nya Vegobok kanske. Jag såg en video på svartabönor soppa. Jag har även gjort biffar på svarta bönor med en taco påse i.
Varm sallad på rödlök, papeika, virlök, körsbärstomater, feta, matvete, frusen hackad spenat, basilika (färsk/frusen och torkad), timjan, oregano och qourn eller bönor/kikärtor. Fräs allt i en panna och servera med naturell kvarg.
Krämig Broccoli soppa med kikärtor i.
Kål grillad/stuvad/ fräst med lök, vitlök, soyafärs/ärtproteik, kikkoman soya och ris
Jag mår så mycket bättre av vegetariskt än kött.

Wow! Jag har fastnat lite i mitt vegotänk märker jag. Tack för alla tips! 🤗👍🏼 Ja, visst känner man att man mår bättre när man äter vegetariskt?

Gud så gott! <3 Tack för tipset, jag älskar avokado så detta måste verkligen testas!
Lycka till med både flyt och operation förresten!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins
Error: Cannot add access token directly to the shortcode.