Jag fyllde år i början av veckan. Inte jämnt, så inget större firande. Dessutom inföll dagen D på en helt vanlig måndag. Men familjen uppvaktade såklart och vi åt alla en extra god middag tillsammans på kvällen då även min pappa och bror gjorde oss sällskap. Och såklart blev det ett glas rosé till maten dagen till ära!

 

   

 

Vi bjöd på lasagne, jag och dottern. Hon gjorde en vanlig traditionell lasagne med köttfärssås och jag gjorde en lax- och spenatlasagne. De blev supergoda båda sorterna, men lasagnen med lax och spenat är nog strået vassare om ni frågar mig. Antagligen för att vi inte äter den lika ofta.

 

 

Här kommer receptet, ni måste göra detta! Grundreceptet är till 2-3 personer. Vi använde oss av glutenfria lasagneplattor och de kräver lite mer vätska än vanliga plattor. Så tänk på att öka på lite med grädden och spenatstuvningen i så fall. Dessutom behöver de lite längre tid i ugnen för att bli mjuka. Men det funkar ju såklart lika bra med vanliga plattor.

 

 

LASAGNE MED LAX OCH SPENAT:

  • Lasagneplattor till 3-4 lager
  • 200 g kallrökt lax
  • 400 g lättstuvad spenat från frysdisken, tillagas enligt förpackningen
  • 2.5 dl mellangrädde
  • riven smakrik ost
  • svartpeppar

Gör så här:

  • Smörj en eldfast form
  • Varva 3-4 lager i ordningen: plattor, spenat, lax, svartpeppar, riven ost och lite grädde
  • Gratinera i ugnen i ca 25-30 minuter på 200 grader
  • Servera en god sallad till och eventuellt en brödbit.

 

Supergott, tur att vi gjorde rejält med mat så att det blev några små lunchlådor till en minimage av det också.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg