Jag älskar Baricols produkter och tycker att det är supersmidigt med både pulvret och sväljtabletterna. Men faktum är att när jag började med Baricol regelbundet så reagerade min mage på ett negativt sätt.  I klarspråk så blev det lite jobbigare att göra nummer två. Inte helt stopp, men det gick betydligt mer trögt om vi säger så och det blev helt enkelt ett problem för mig. 

Mer järn i Baricol

Baricols produkter innehåller 50 mg järn och det är ju lite mer än det jag tog till en början. Jag fick nämligen beskedet efter min sleeveoperation att jag inte behövde ta järntabletterna eftersom jag inte har mens på grund av mitt preventivmedel. Det skulle räcka med en vanlig multivitamin som innehåller 14 mg järn. Så det körde jag på i början.

Mycket piller blir det…

Inför min magsäcksoperation blev jag självklart upplyst om att Baricol fanns och att det var ett alternativ till de tabletter jag sedan fick utskrivet. Jag, precis som alla andra blev ordinerad att ta kalciumtabletter, B12, multivitamin kvinna varje dag resten av mitt liv och såklart även Omeprazol den första tiden efter min operation. Jag valde då recept-alternativet framför Baricols alternativ till en början. Dessutom har jag lagt till magnesium som jag tycker hjälper mig mot ”krypningarna” i benen som ofta kommer på kvällarna. Plus att jag då också tillsatte Silicea för hårets skull. Det blev helt enkelt till att ladda en dosett varje vecka för att komma ihåg att ta alla tabletter.

Men när jag sedan efter några månader gick över till Baricols produkter så protesterade magen direkt! Det blev plötsligt jobbigt att gå på toaletten och tömma tarmen… Jag kämpade på ett tag, gick tillbaka till mina gamla tabletter emellanåt och då fungerade magen bättre. Gick sedan över till Baricol igen och besvären kom genast tillbaka. Det hela blev till slut ett stressmoment som jag definitivt inte mådde bra av. Jag började då att undersöka laxermedel och annat, men att använda sådant håller ju inte i längden.

Lösningen för en trög mage

Jag hittade ändå rätt snabbt lösningen på mitt problem. Det är att förebyggande ta Movicols drickfärdiga lösning mot förstoppning två gånger i veckan och blanda ut i vanlig fruktyoghurt. Movicol är en lösning som mjukar upp och numera fungerar magen sedan länge mycket bättre. Stressen som hela situationen framkallade är därmed borta!

 Movicol finns även i pulverform som blandas ut i vatten och ska egentligen användas till tillfällig förstoppning. Jag föredrar dock den färdigblandade varianten och har även pratat med läkare om mina Movicol-vanor och hon såg inga problem med att ta två doser i veckan som jag gör.

Så jag fortsätter med mina Baricol. Och min Movicol. Det känns ändå tryggt att veta att jag får i mig mer järn än om jag hade hållit fast vid det jag blev ordinerad att ta från början efter min sleeve. ”Nummer två-problematiken” är ju heller inget problem nu längre, tack vare Movicol. Det finns lösningar på det mesta, det gäller bara att hitta det som passar just en själv!

Följ mig gärna på instagram om du vill ta del av min viktresa med mat, träning och reflektioner efter en sleeveoperation.

14+

Kommentarer

Vi är fyra stycken som opererade oss samtidigt och som fortfarande har kontakten, ingen av oss kommer fortsätta med Baricol, jag har haft superstrul med att inte få i mig pulvret, och brustabletten blir för mkt vatten att få i sig på en gång och låter jag brustabletten med vatten stå ett tag så smakar det blää rent ut sagt för att inte tala om det äckliga pulvret som förstör allt jag häller det i 🙁 Jag fick tack och lov rätt att byta mina pulver och brus mot sväljtabletter och skickade iväg paketet för 260 kronor, den 26/9 och mejlade idag och undrade var sväljtabletterna tagit vägen, då påstår de att de inte har fått mitt paket, men enligt koll med postnord ska det vara levererat 🙁 har inte fått mer mejlsvar från dom och de svarar ju inte i telefonen efter klockan 12.00. Så trots att jag beställt för ett helt år dvs lagt ut 2600 kr så kommer jag välja det andra alternativet som finns, nämligen att köpa på apoteket. Hoppas ändå Baricol reder ut detta nästa vecka, även om jag inte längre vill ha deras tabletter så ska rätt vara rätt. De andra tre mår inte alls bra av Baricol, och när det finns andra produkter varför ska man då envisas? Jättekul för dom som klarar av Baricol, men som sagt det är inte nåt måste 🙂 med just deras produkt, och som jag skrev inne hos Louise, köp Baricols provpaket och prova produkterna när du ÄR opererad inte innan!

Maria

0

Hej Maria,
Så tråkigt allt har blivit, hoppas verkligen att det löser sig!
Nej, Baricols produkter passar inte alla och att testa provpaketen är verkligen det bästa. Speciellt efter sin op, smak kan ju som du skriver ändras. Jag har hittat mitt sätt och är glad för det.
Hoppas att du mår bra annars och att du håller på att lära känna din minimage. Det tar ju lite tid.
Kram Ursula

0

Maria,
Ramlade in här av en slump på fredagseftermiddagen och såg din kommentar. Tråkigt att läsa och jag ska genast prata med kundtjänst så att de kan hjälpa dig att komma till rätta med detta. Att ”Alla gillar olika” är något som vi landat i under vår företagsresa. En del älskaaaar brustabletten medan andra föredrar pulvret eller sväljtabletten. Själv tycker jag att det är vår styrka att vi har något för alla – att vi försöker lyssna på vad ni vill ha och utveckla bra produkter. Även om du väljer sväljtabletterna är de bättre anpassade för dig som är överviktsopererad än de receptbelagda alternativen som inte alls egentligen är till för den här patientgruppen. Men tyvärr är det ”det bästa man har att tillgå på recept”. Jag hoppas att du låter oss komma till rätta med det här och ger oss en chans 🙂 Kanske kan vår rosa dosett pigga upp dig och dina vänner? Maila gärna joanna@baricol.se så försöker vi lösa detta. Mvh Joanna dietist Baricol

0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed. New posts will not be retrieved for at least 5 minutes.

There may be an issue with the Instagram access token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

Click here to troubleshoot.