Ursula
2 17 december 2020

Kryddtips!

Jag sneglade på mina pallkragar i trädgården häromdagen. Här i Skåne har vi inte haft jättekallt ännu så mina färska örter har klarat sig ganska bra så här långt. Jag kan fortfarande plocka in både färsk rosmarin, timjan och persilja. Till och med min oregano mår bra därute! Jag inser ju dock att det är en tidsfråga innan det kommer en köldknäpp och sedan är det kört. I alla fall med oreganon och persiljan.

Timjan och rosmarin brukar jag vanligtvis torka och persilja och gräslök finhackar jag oftast och fryser in i lådor på hösten. I år har jag dock kommit på ännu ett sätt att bevara mina gröna örter från kryddlådan, i alla fall en liten del av dem. Jag finhackar dem och blandar med olja, saltar lite och fryser in! Vanliga istärningslådor är perfekt för ändamålet.

 

Det är så himla smidigt att kunna plocka fram ett par tärningar med olja och örter och bara slänga i stekpannan. Häromdagen när jag stekte ett par enkla kycklingfiléer till exempel, det blev väldigt god smak. Vi har testat både med rapsolja och olivolja men jag föredrar nog rapsoljan faktiskt. Jag brukar inte steka så mycket med olivolja egentligen.
De gula tärningarna på bilderna är gjorda på olivolja och de lite vitare är av rapsolja.Testa vetja och återkoppla gärna med vad ni tycker! 

7+

Kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed. New posts will not be retrieved for at least 5 minutes.

There may be an issue with the Instagram access token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

Click here to troubleshoot.