
Ännu mer mellanmål
Hej! Läste ni massa tips på mellanmål igår? Förutom kvarg med grönsaker och plocktallrik så brukar jag även göra...
Jag älskar asiatisk mat och lockas och inspireras just nu mycket av koreanska smaker. Det koreanska köket består ofta av olika smårätter och det passar ju min minimage perfekt! Min nyaste husgud är Jennie Walldén som lagar fantastisk koreanskinspirerad mat, Jennie har tidigare vunnit Sveriges mästerkock och har även en prisbelönt restaurang på Gamla Väster i Malmö. Hon har också gett ut flera kokböcker.
I koreansk mat finns det många rena smaker, ofta kryddstarkt men också sött och salt och även syra i form av en hel del fermenterade eller syrade grönsaker. Det är mycket risrätter, nudelrätter, grillat eller wokat kött och tofu. Bulgogi och Bibimbap är exempelvis två maträtter jag gärna äter.
Sesamolja, fisksås, vinäger, sesamfrön, vitlök och salladslök förekommer väldigt ofta i koreanska recept och är bra att ha hemma. Jag har även botaniserat lite bland de mer renodlade koreanska ingredienserna i livsmedelsaffären. Bland annat har jag köpt hem gochujang som är fermenterad chilipasta som är både rökig och lite söt. Även kodjokaro som är chiliflingor och mirin som är ett sött risvin till marinader eller såser finns i mitt skafferi numera. Plus lite annat smått och gott.
I helgen som gick var vi hemma hos våra nära vänner och även där fick vi koreanskt. Vi blev serverade hett wokat fläskkött som serverades med ris och inlagda grönsaker i salladsblad. Nästan som koreanska tacos liksom, man fick själv plocka ihop och fixa. Det var vansinnigt gott och jag har blivit lovad receptet.
Själv gör jag gärna en färs- och grönsakswok som är väldigt god och lättlagad, även om det blir många moment i sig. Jag brukar variera grönsakerna från gång till gång och tillsätta nudlar ibland, men det funkar precis lika bra utan. Här har ni receptet:
Som ni ser så äter vi gärna avokado till, det balanserar liksom det kryddstarka i färsen.
Idag har jag för första gången gjort egen kimchi! Det är en traditionell koreansk rätt eller kanske snarare en sorts tillbehör som består av syrlig fermenterad salladskål med smak av het chili. Det ska bli spännande att smaka om ett par veckor när det har jäst klart. Jag återkommer säkerligen med ett inlägg om det framöver. Låter det intressant?
Följ mig gärna på instagram för mer matinspiration och om livet efter en sleeveoperation!
Kram på er!
Hej! Läste ni massa tips på mellanmål igår? Förutom kvarg med grönsaker och plocktallrik så brukar jag även göra...
Oj vad många det var som ville ha receptet på min tonfiskröra! Så roligt! Jag är ju lite av en ”periodare” när...
Error: API requests are being delayed. New posts will not be retrieved for at least 5 minutes.
There may be an issue with the Instagram access token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.
Click here to troubleshoot.
Låter suuuperintressant! Och detta recept ska testas! Tack!
Kram Louise
Vad roligt! Kramkram 😘
Låter och ser gudomligt ut!! Synd att jag är så kass på att laga mat hehe. När pandemin är över satsar jag på att bjuda in mig själv på middag hos dig 😉 <3
Kram Sophia
Tack fina du!❤️
Absolut, det låter himla trevligt! Det ser jag fram emot! 🤗😘