Ibland köper jag frystorkade jordgubbar. Det är dyrt som attan men såååå gott! Att frystorka själv hemma bara sådär är alldeles för avancerat har jag förstått. Att frysa ner dem till minst -80 grader funkar ju inte och därefter ska man vakuumtorka med nån sorts pump så att vattnet i jordgubbarna kokar bort i låg temperatur. Nej, det lär ju få bli den färdigköpta varianten från affären helt enkelt.


Kolla kilopriset!

 Om man nu inte kan frystorka själv så borde man väl i alla fall kunna torka egna jordgubbar i ugnen? Jodå, såklart man kan och så här gjorde jag:

  • Sätt ugnen på 50 grader.
  • Skiva sedan valfri mängd jordgubbar och lägg på en eller två plåtar med bakplåtspapper. Skär dem inte alltför tunna, det felet gjorde jag först! Då blir de i torkat tillstånd så tunna att det är svårt att få bort dem från bakplåtspappret.

  • Sätt in plåten/plåtarna i ugnen och kläm en sked i ugnsluckan så att den inte kan stängas riktigt. Anledningen till det är att kondens bildas under torkningsprocessen och den behöver ju komma ut för att jordgubbarna ska kunna torka.
  • Torka sedan dem i cirka 8 timmar eller gärna över natten.
  • Låt jordgubbsskivorna svalna helt, ta bort dem från bakplåtspappret och förvara dem sedan i en tätslutande burk.

De blir såklart inte så fluffiga och fina som de frystorkade. Men jag gillar att tugga på dem som snacks, eller så kan man strö dem på fil eller yoghurt exempelvis. Man kan även blanda ner lite i glass vilket är en riktig höjdare! Jag brukar ha dem i min egengjorda granola emellanåt för att variera den lite.

Testa gärna!

Följ mig på instagram för dagliga uppdateringar!

13+

Kommentarer

Måste tipsa om Earth Controls äpplechips med jordgubbssmak. Så goda!!! Men inte gratis de heller 😉

0

men gud så gott, måste testa efter som snacks efter sommarens viktuppgång på 4 kg!!!!!!!!!! Lite för mycket vin lite för ofta!

0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed. New posts will not be retrieved for at least 5 minutes.

There may be an issue with the Instagram access token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

Click here to troubleshoot.