Om ett par månader är det två år sedan min sleeveoperation. Tänk, TVÅ ÅR, helt sanslöst!

Jag tänker ofta tillbaka och reflekterar mycket över min viktresa. Det var ju lite tufft i början innan jag lärde mig hur min nya minimage fungerar. Men ibland är det fortfarande så overkligt för mig, tänk att det gick så bra! Nästan 40 kilo är borta och även en hel del ångest, dåligt självförtroende och usel självkänsla försvann i takt med att alla onödiga överflödskilon lättade. Numera jobbar jag för att få så mycket balans i tillvaron som möjligt.

Det finns faktiskt några ledord som ofta återkommer för mig när jag sammanfattar hela den här omvälvande viktresan och erfarenheten: 

• Inga begränsningar längre

Förut var jag begränsad när det gäller många saker. Jag kunde inte köpa de kläder jag ville ha och fick anpassa mig efter utbudet som finns i stora storlekar.

Fysiska aktiviteter gick alltid bort till förmån för stillasittande för jag hade för dålig kondis! Jag gjorde helst inte aktiva saker tillsammans med mina barn när de var yngre, helt enkelt för att jag inte orkade. Det har jag fortfarande riktigt dåligt samvete för.

Jag begränsade även mig i mitt ätande då jag ständigt gick på olika dieter och svälte mig själv i perioder. Sedan skämdes jag så när jag gång på gång misslyckades i alla dessa försök att minska i vikt. Då tröstade jag mig själv med mat och onyttigheter och vips så var frosseriet och jojo-bantningarna igång igen..!

Det enda som är begränsat i mitt liv nuförtiden är maten jag äter…! Jag kan visserligen äta allt numera men i mindre mängder och jag har varit viktstabil i över ett år nu.

   

• Rörelseglädje

Min fysiska förmåga ser helt annorlunda ut idag jämfört med innan sleeven. Jag har numera ett stort behov av att röra på mig och en mycket bättre uthållighet rent fysiskt. Träningen har blivit otroligt viktig! Numera tränar jag 4 ggr i veckan, både styrka och högintensiv träning och blir på dåligt humör om jag får förhinder eller behöver avstå. Jag har blivit betydligt starkare och svettas inte längre eller flåsar vid minsta ansträngning. Vardagsmotionen finns nu i mitt liv på ett helt annat sätt än tidigare. Jag åker sällan hiss eller rulltrappor utan tar hellre trapporna och går eller cyklar hellre om det går och låter då bilen stå.

• Tacksamhet

Jag är otroligt glad och tacksam att jag slutligen tog tag i min kropp och mitt mående och att jag slutligen nådde en hälsosam normalvikt. Efter att periodvis ha svultit min kropp och jojobantat upp och ner i många år så var inte min ämnesomsättning på topp längre. Jag hade otroligt svårt att tappa vikt. Därför är jag så otroligt lycklig över att jag investerade mig själv och unnade mig ett fungerande verktyg som hjälpte mig på traven.

Jag fullkomligt älskar min sleeve! Jag äter vad jag vill men överäter inte längre. Nu slipper jag gå ner mig i ”bantningsträsket” och den här chansen jag gett mig själv är ”for life”. Aldrig att jag sabbar detta! Nu är målet som sagt balans i tillvaron för min del.

Följ mig på Instagram om du vill, där uppdaterar jag dagligen.

17+

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed. New posts will not be retrieved for at least 5 minutes.

There may be an issue with the Instagram access token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

Click here to troubleshoot.