Jag har nog gnällt lite på sistone om att jag tycker att det är svårt att variera vardagsmaten och att det känns som att vi kör på i samma gamla hjulspår hela tiden… Men det ÄR svårt att komma på goda rätter med en ny touch emellanåt.

För att råda bot på det så tog vi ett beslut om att ta hjälp av Linas inspirationskasse varannan vecka ett tag framöver. Förra veckan var det premiär för vår del, så härligt att få ingredienser till tre middagar levererade vid dörren en söndagskväll! Följande middagar tillagades alltså förra veckan:

 

1. Pappardelle med lammfärs, oliver, fetaost och krispig sellerisallad

Lättlagat och gott! Det tog ca 30 minuter att fixa, helt ok. Lammfärsen ger ju en lite speciell smak, men en helt klart godkänd sådan. Oliver gillar ingen i familjen så det uteslöt vi, ingen större förlust. Tyvärr fanns inte krukpersiljan med i leveransen så den fick vi också skippa. Och eftersom selleri definitivt inte är någon favorit i det här huset så hoppade vi helt enkelt över sellerisalladen och fixade istället en vanlig sallad som tillbehör.

 

2. Thailändsk kalkonwok med limeblad och ingefärsrostade hasselnötter


Gott, men lite för starkt! Gick snabbast att tillaga, tog nog inte mer än drygt 20 minuter. Det var dock lite svårt att mortla limebladen enligt anvisningarna, fick använda en stavmixer istället och då blev det trådigt… Svårt det där.

Rätten skulle även innehålla koriander och den smaken fixar jag inte alls så det hoppade vi över. Vi blev också tvungna att hoppa över de ingefärsrostade hasselnötterna eftersom dottern är nötallergiker.

 

3. Bakad rotselleri med lättrimmad torsk, hasselnötter och äggcreme

Tog allra längst tid att tillaga, nästan en timme. Det var liksom ganska många moment. Inget större fel på smaken egentligen men saknade sås! Äggcremen var ok, men funkade inte riktigt som sås. Svartkålen skulle stekas tillsammans med hasselnötter och även här fick vi såklart hoppa över nötterna. Smaken var lite lam, nästa gång måste det till mer kryddor.

 

Betyg?

Om jag sammanfattningsvis ska betygsätta första leveransen så blev det totalt godkänt, det är inspirerande maträtter i stort. Dessutom var mängden mat så pass generös så att det även räckte till flera lunchlådor och det gillas såklart! Men det störde mig lite att det fanns något med varje rätt som inte funkade i vårt fall, nötterna dessutom i två av dem. Fast allergi är allergi och gillar man inte selleri, koriander och oliver så måste man ta bort det, så är det bara.

Den rätt som föll oss mest i smaken var kalkonwoken, den kan jag tänka mig att göra igen fast lite mindre spicy. Nästa vecka kommer leverans nr 2 och nu kan det liksom bara bli bättre, eller vad tror ni?

Nu kör jag höstlov för fulla muggar! Det är så härligt och riktigt välbehövligt att kunna pausa lite och ha möjlighet att ladda batterierna! Följ mig på Instagram om ni vill, där uppdaterar jag oftast dagligen.

Kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins
Error: Cannot add access token directly to the shortcode.