På helgerna äter vi gärna lite gott. Eller ja, det är ju inte så att vi äter äcklig mat på vardagarna såklart. Men jag försöker sätta lite extra guldkant på maten på fredag till söndag och unna oss sånt som vi gillar lite extra. Speciellt nu i dessa virustider när vi äter hemma mer, håller social distans och inte träffar släkt och vänner på samma sätt. Vi har liksom mer tid att lägga både på att tillaga och äta i dessa dagar.

Eftersom att jag oftast är ledig på fredagarna så startar jag helgen då. Inte så sällan blir det en långfrukost med det lilla extra.

Helgens  frukostar

Vi hämtar gärna färdigmat på fredagarna ibland. Inte varje fredag, men då och då och just nu känns det extra angeläget för att gynna dessa företagare i tuffa tider. Den här fredagen blev det inte pizza eller thaimat som det ofta kan bli utan vi valde faktiskt husmanskost! Ljuvligt goda köttbullar med potatis, gräddsås, lingon och inlagd gurka från Spoonery. Det var rejäla portioner som även räckte till lunch dagen efter till min minimage.

Långkok

På lördagen fick min Crock-Pot jobba lite, dotterns och mannens favoriträtt stod på menyn. Vi åt fantastiskt möra ribs som tillagats i 6 timmar och till det blev det ugnsrostad potatis, coleslaw och avokado. Vansinnigt gott! Eftersom det dessutom var dotterns födelsedag så lyxade vi även till det med bakelser från Gateau, sååå goda! En drink och lite godis slank också ner. Egentligen skulle sonen, som också fyllde år i veckan, med flickvän också gjort oss sällskap men hans snuva satte stopp för det. Dumt att chansa i dessa coronatider helt enkelt och vi får skjuta lite på vår lilla familjeträff.

Söndagens mat blev väldigt enkel och krävde inte mycket matlagning egentligen. Men kallrökt lax är en favorit här hemma och koka ägg är ju snabbt avklarat.

Äter allt men inte alltid och även lite striktare på vardagarna

Mat som denna, med variation såklart, äter jag ofta på helgerna. Ändå håller jag mig viktstabil och det tackar jag min fantastiska sleeve för. Jag kan äta allt, skillnaden är bara att jag inte äter hela tiden längre. Det får ju inte plats lika mycket i magen längre och oftast fokuserar jag mest på proteinet, inte minst under vardagarna. Dessutom tränar jag ju en del och det gör nog sitt till. Vi samarbetar otroligt bra min sleeve och jag och det är jag verkligen supertacksam för!

Följ mig på instagram, där lägger jag bland annat upp många matbilder om du behöver inspiration!

Kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins
Error: Cannot add access token directly to the shortcode.