Just nu skrivs det mycket i media om att Cypern är det land i Europa som ger allra mest antibiotika till sina djur. Cypriotiska djur får nästan 40 gånger mer antibiotika än djur från Sverige! Det kan ju inte ha undgått någon de senaste dagarna.

Samtidigt har Sveriges import av halloumi från just Cypern ökat kraftigt bara de senaste åren.

Jag fullkomligt älskar halloumi och skulle nästan kunna leva på det! Men dessa rapporter i media har faktiskt gjort att jag dragit öronen åt mig. Jag vill inte äta ost från ett land som ger sina djur så mycket antibiotika att det kan leda till antibiotika-resistens. Osten i sig innehåller inte antibiotika, men det handlar ju om klimatdebatten och på sikt ett växande folkhälsoproblem. Världsnaturfonden vill belysa detta och flaggar nu för att att detta kommer att bli ett stort problem som faktiskt kommer att hota människors liv. Vi ska vara försiktiga med matvaror från Cypern menar Världsnaturfonden.

Vi som är magsäcksopererade ska ju helst fokusera på proteinet. Samtidigt bör vi alla dra ner på vår köttkonsumtion. Det rimmar inte riktigt. Då är ju bland annat den proteinrika halloumi-osten ett utmärkt alternativ, dessutom är det supergott! Men nu känns det ju sådär tycker jag. Antibiotikaresistens är inte att leka med!

Därför blev jag så glad när jag hittade ett bra alternativ!

Nablus Mejeri i Malmö tillverkar sin halloumi enligt ett eget familjerecept enbart på svenska råvaror! Dessutom är den supergod! Jag är absolut inte sponsrad men jag gör gärna reklam för lokalproducerade bra råvaror som denna. Jag hittade den i min lokala ICA-butik.

Löp och köp!🤗

Följ mig gärna på Instagram: minimagen18

12+

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed. New posts will not be retrieved for at least 5 minutes.

There may be an issue with the Instagram access token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

Click here to troubleshoot.